Mladić kom je Ivan Kontić lomio ruke progovorio o incidentu

28.11.2020

09:18 >> 11:43

0

Snimak na kom se vidi kako Kontić brutalno tuče Mandića i lomi mu ruke potresao je Srbiju

Mladić kom je Ivan Kontić lomio ruke progovorio o incidentu
Copyright Foto: Printscreen Youtube

“Kontića poznajem kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste videli na snimku”. Ovo je, između ostalog, u petak izjavio Miljan Mandić (28) iz Beograda, u novosadskom Višem tužilaštvu. Mandića je, kako se sumnja, 24. avgusta pretukao Ivan Kontić (30), a snimak na kom se vidi kako Kontić brutalno tuče Mandića i lomi mu ruke potresao je Srbiju. Nakon napada Kontić je pobegao u Crnu Goru, gde je uhapšen u oktobru i čeka izručenje u Srbiju.

– Sećam se da sam sedeo u jednom kafiću s prijateljem kada je Kontić, koga poznajem samo kao prijatelja moga brata, zakucao na staklena vrata. Izašao sam da vidim šta hoće i on me je tu udario. Ostalo sve znate – navodno je rekao Mandić, prenosi Kurir.

Pored oštećenog saslušano je i nekoliko svedoka u tužilaštvu.

Kako je već pisao 24sedam, osumnjičeni O. L. (30) i L. V. (38) pušteni su iz pritvora po isteku jednomesečnog pitvora, sredinom oktobra. O. L. se sumnjiči da je učestvovao u ovoj tuči i on je poslat kući na izdržavanje kazne kućnog zatvora sa nanogicom na koju je osuđen zbog drugog krivičnog dela. L. V. , protiv kog se vodio postupak zbog sumnje da je pomogao počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pušten je na slobodu.

Foto: CDM/MUP Crne Gore

Kontić uskoro u Srbiji

Podsećanja radi, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Crnoj Gori, po poternici Srbije, u iznajmljenom stanu u naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji. Dok crnogorski pravosudni organi uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde ne odluče o molbi, Kontić je i dalje u ekstradicionom pritvoru.

Pročitajte još: Cev u glavu, prst na obaraču: Pogledajte kako je uhapšen Ivan Kontić

Pročitajte još: Zapaljen auto vlasnika kladionice ispred koje je Kontić unakazio mladića

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike