Batinaš iz Novog Sada molio sudiju da ga pusti na slobodu: Nisam hteo da ga ubijem

12.10.2020

17:22 >> 19:08

0

Autor: E. H.

Iako je bio u bekstvu punih 48 dana, Ivan Kontić na saslušanju u Podgorici tražio da mu se ne odredi pritvor

Batinaš iz Novog Sada molio sudiju da ga pusti na slobodu: Nisam hteo da ga ubijem
Copyright Foto: CDM/MUP Crne Gore

Crnogorac Ivan Kontić (30), koji se sumnjiči za brutalno prebijanje 28-godišnjeg mladića u Novom Sadu, na saslušanju u Višem Sudu u Podgorici molio je sudiju da ga pusti na slobodu, saznaje 24 sedam. Kontić je pokušao da ubedi sudiju da će se sam prijaviti vlastima u Srbiji, ali mu to nije pošlo za rukom. Određen mu je ekstradicioni pritvor do 30 dana.

Batinaš, kojeg su 24. avgusta kamere snimile kako u Novom Sadu ispred kladionice “Maxbet”, brutalno tuče M. M. (28), a potom mu lomi obe ruke iako je nesrećnik ležao bez svesti, uhapšen je u podgoričkom naselju Zabjelo posle 48 dana bekstva. Po poternici za pokušaj ubistva koju je raspisala Srbija, crnogorski specijalci su ga juče uhapsili u jednom iznajmljenom stanu. On je danas priveden na saslušanje kod sudije za istrage kojeg je pokušao da ubedi da više neće bežati?!

Kontićevi pajtosi napuštaju Klisu

Iz pritvora u Okružnom zatvoru na Klisi sutra, 13. oktobra, nakon 30 dana, na slobodu će biti puštena dvojica osumnjičenih za učestvovanje u tuči u kojoj je prebijen dvadesetosmogodišnji M. M. . Novosađanin O. L. (30) sumnjiči se za učestvovanje u tuči, dok se L. V. (38) tereti da je pomogao učiniocu nakon krivičnog dela.

– Njima nije moguće produžiti pritvor s obzirom na zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, pa će biti pušteni po isteku 30 dana od dana kada im je pritvor određen – kažu u tužilaštvu.

– Kontić je tražio da ga po hitnom postupku izruče Srbiji jer poseduje dokaze da nije učinio ono za šta ga terete. On priznaje da je tukao mladića, ali demantuje da je hteo da ga ubije. Molio je sudiju da mu ne odredi pritvor tvrdeći da će se sam predati srpskim vlastima kako bi dokazao svoju nevinost?! – kaže izvor 24sedam upućen u slučaj.

Hapšenje Kontića Foto: Printscreen/ MUP Crne Gore

Posle mesec i po dana bekstva ovakva Kontićeva molba je bila neshvatljiva, pa mu je sudija ipak odredio pritvor u kojem će dočekati ekstradiciju.

Nakon što Kontić bude isporučen Srbiji, on će biti sproveden sudiji za prethodni postupak Višeg suda, koji će održati ročište o pritvoru koji mu je određen na početku istrage. Nakon toga će Kontiću biti omogućeno da iznese svoju odbranu na način koji zakon predviđa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike