Nasilnik došao kući: Izručen Ivan Kontić (30)

08.12.2020

11:04 >> 12:06

0

Za Kontićem je bila raspisana međunarodna poternica zbog pokušaja ubistva u Novom Sadu. Snimak prebijanja šokirao je region

Nasilnik došao kući: Izručen Ivan Kontić (30)
Copyright Foto: CDM/MUP Crne Gore

Ivan Kontić (30), koji se tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića u Novom Sadu, danas je izručen iz Crne Gore u Srbiju.

Foto: MUP

– Danas je realizovana ekstradicija državljanina Crne Gore Ivana Kontića (30) iz te države u Republiku Srbiju. Ovo lice se potražuje po međunarodnoj poternici NCB Interpol Beograd radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju – kaže izvor.

Pročitajte još: Budakom razbio izlog, pa oteo novac: Uhapšen pljačkaš menjačnice sa lažnim pištoljem (VIDEO)

Inače, Kontić je nakon brutalnog prebijanja Mandića pobegao iz Srbije u Crnu Goru, posle čega je za njim raspisana međunarodna poternica. Uhapšen je u Podgorici 11. oktobra, u stanu u kojem se krio nedeljama. Već narednog dana određen mu je ekstradicioni pritvor nakon saslušanja kod sudije za istragu.

Viši sud u Podgorici odobrio je sredinom novembra njegovo izručenje po skraćenoj proceduri.

Podsetimo, Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta. Brutalno batinanje snimile su kamere.

Foto: Printscreen Youtube

Na snimku se vidi kako krvnički tuče mladića, a nakon toga, dok ovaj bez svesti leži, lomi mu obe ruke! Zajedno sa njim u ovom slučaju su sumnjičeni O. L. i L. V., koji se terete za učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Oni su mesec dana bili u pritvoru, a sredinom oktobra su pušteni da se brane sa slobode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike