Sudija tražio sopstveno izuzeće: Prekinuto suđenje bivšem načelniku SBPOK

12.04.2022

08:07

0

Predsednik veća Milan Grkinić odlučio da se izuzme iz predmeta, jer odbrana sumnja u njegovu pristrasnost

Sudija tražio sopstveno izuzeće: Prekinuto suđenje bivšem načelniku SBPOK
goran papic sbpok sudjenje 1911 2021 foto jj (1) - Copyright 24sedam/J.J.

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću, optuženom za trgovinu uticajem, odoženo je u Višem sudu u Beogradu za sutra, pošto je sudija Milan Grkinić sam zatražio svoje izuzeće i poslao spise predmeta predsedniku suda da o tome odluči.

Papić se, da podsetimo, tereti da je mmo procedure vratio blindirani automobil Marku Miljkoviću. Pred početak suđenja na kom je za danas planirano saslušanje četvorice policijskih funkcionera, njegov advokat je zatražio da se suđenje tonski snima.

Printscreen/Pink
 

Sudija Grkinić je taj predlog odbio, a advokat Branislav Tapušković, nezadovoljan time što u zapisnik ne unosi svaku reč, naveo je da su se stekli uslovi da zbog sumnje u njegovu pristrasnost zatraži njegovo izuzeće "ali da to neće učiniti".

- Sud donosi rešenje, glavni pretres se prekida, a spisi se dostavljaju predsedniku suda zbog zahteva sudije da se sam izuzme - rekao je sudija.

Nastavak je zakazan za sutra, do kada bi predsednik suda trebalo da odluči o zahtevu sudije da se sam izuzme posto odbrana sumnja u njegovu pristrasnost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike