Bivši načelnik SBPOK-a nije se pojavio u sudu, sva četvorica svedoka policajaca došla

14.03.2022

09:03

0

Na suđenje su došla sva četiri pozvana svedoka, policijski funkcioneri Milenko Munjižaba, Zoran Kovačević, Dejan Kovačević i Nevenko Marić

Bivši načelnik SBPOK-a nije se pojavio u sudu, sva četvorica svedoka policajaca došla
258607053_1485674431818307_1445117675541805413_n - Copyright 24sedam/Jovana Jovanović

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću, zbog optužbi za trgovinu uticajem i vraćanja blindiranog automobila jednom od vođa organizovane kriminalne grupe Marku Miljkoviću bez neophodnih policijskih provera, odloženo je za 12. april danas u Višem sudu u Beogradu jer je Papić izostao.


Na suđenje su, međutim, došla sva četiri pozvana svedoka, policijski funkcioneri Milenko Munjižaba, Zoran Kovačević, Dejan Kovačević i Nevenko Marić.

Papić je, kako je sud obavesio njegov branilac Branislav Tapušković, izostao zbog bolesti.

On je sudu predao i neophodnu medicinsku dokumentaciju kojom je opravdao izostanak svog branjenika.

Papić je optužen, jer je, kako se sumnja, 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se Marku Miljkoviću, koji je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Tereti se za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine zatvora i kao i meru bezbednosti zabranu vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je bio uhapšen 9. marta prošle godine, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike