Krvavi dani za nama: Jeziva ubistva, dvoje pucalo sebi u glavu, pronađeno zakopano telo! (FOTO/VIDEO)

14.05.2022

18:45

0

Sedmicu za nama obeležile su vesti iz crne hronike

Krvavi dani za nama: Jeziva ubistva, dvoje pucalo sebi u glavu, pronađeno zakopano telo! (FOTO/VIDEO)
zločini 1 - Copyright printscreen/Fejsbuk/Vladan Todorovic/A. Ž./Milan Banjica/Srđan Tereza Perić

Početak sedmice obeležila je likvidacija navijača "Rada" Luke Perenčeviča (28), koji je ubijen ispred imrovizovane teretane na Banjici. Nakon toga, za manje od 48 sati usledila je nova drama, kada je, kako se sumnja, žena ubila svog supruga u Zrenjaninu. I tu nije bio kraj crnim vestima - počele su da se nižu sve do vikenda.

Ubijeni Luka Perenčević je u septembru 2020. godine dovođen u vezu sa teškim ubistvom na Banjici kada je likvidiran Filip Lepojević (18), a njegov 21-godišnji drug A. Đ. je ranjen.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je ovo osveta za to ubistvo od pre dve godine. Egzekutor je ušao u teretanu u garažu, koja se nalazi u Bulevaru oslobođenja 128 noseći u ruci torbu za dostavu hrane, nakon čega je, kako se sumnja, na Perenčevića pucao iz neposredne blizine.

Beogradska policija i dalje traga za napadačem koji je ubio Perenčevića.

Nadležni tužilac dao je naredbu da se uzmu izjave od potencijalnih očevidaca koji su se u trenutku pucnjave zatekli na mestu zločina, a pre svega od Lukinih prijatelja iz teretane koji su mu prvi pritekli u pomoć nakon što je upucan. Njegovo telo policija je odvezla na obdukciju, kojom će biti utvrđeno gde je sve pogođen hicima iz pištolja sa prigušivačem.

Ubijen blizu mesta gde i Lepojević

U javnosti se ime Luke Perenčevića prvi put pominje nakon ubistva Filipa Lepojevića u septembru 2020. godine, a to ubistvo se desilo nedaleko od mesta gde je ubijen Perenčević.

Podsetimo, Petar Rakočević je u Višem sudu u Beogradu, iznoseći odbranu povodom ubistva Lepojevića, naveo da je pre zločina video Luku Perenčevića na mostiću ispred zgrade i da je rekao svojoj braći da beže, a da su kasnije naišli na automobil u kome je bio ubijeni Filip Lepojević. On je sve vreme negirao da su pucali u njega, tvrdeći da je pištolj slučajno opalio posle tuče sa Lepojevićem.

Krvavi pir u Zrenjaninu

Jedan od mnogobrojnih slučajeva u crnom nizu koji su uznemirili javnost je i stravičan zločin u Zrenjaninu za koji je osumnjičena Tereza P. (46). Ona je, kako se sumnja, u porodičnom domu izbola nasmrt supruga Srđana Perić (42), a potom mu, prema nepotvrđenim informacijama, motornom testerom odsekla ekstremitete, naočigled svoje maloletne ćerke.

Osumnjičena Tereza P. je ubrzo uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo i njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu. Prema nezvaničnim informacijama, nakon zločina Tereza P. sprovedena je direktno na odeljenje psihijatrije.

Terezin bivši suprug Miljajim Ljutić izjavio je za 24sedam da je ona, dok su bili u braku, navodno imala povremene "ispade", kada je, kako je rekao, u naletu besa htela da ga gađa čašom. Dodao je, da su postojale glasine kako Srđan nije voleo što Terezina deca iz prvog braka dolaze kod njega u kuću.

- Pre tri godine smo se razveli, a ona se posle toga venčala sa Srđanom. Živela je kod njega. Ćerka je bila sinoć kod nje, i ona je pozvala mog sina i rekla: "Mama zaklala Srđana." Mislili smo da je neka šala. Sin je otišao tamo i video Srđanovu nogu sa strane i da on leži na podu. Ćerka je ispričala da je Tereza dala Srđanu lekove, da ga je uspavala, a potom zaklala u krevetu. On je prethodno puzio do dnevne sobe i onda ga je ona ubadala po telu dok ga nije ubila. Sin je video da on mrtav leži, a ona je deci dala po tabletu "bensedina", što znači da je bila svesna toga. Mala je plakala jer je bila pod stresom kada je videla sve to. Odavde smo zvali policiju. Srđan i ja smo se družili, sarađivali smo. Hvalio mi se da ima testeru. Tereza je uzela motorku i njemu isekla nogu. Kada sam bio u braku sa njom, imala je momente da je htela čašom da me gađa. Nije bila lečena tada, tek je posle išla kod lekara. Ona je dolazila kod mene, pa se vraćala kod Srđana. Sa njom imam četvoro dece, a on se ljutio kada su naša deca dolazila kod njih - objašnjava Ljutić.

Komšije su ispričale da su šokirane i da još uvek ne mogu da poveruju u činjenicu da se krvavi pir odigrao neposredno u njihom komšiluku.

- Srđan je stanovao ovde i znali smo ga kao komšiju. Bio je miran, nije bio napadan ni agresivan. A nju slabo poznajem. Čuo sam da su postojale nesuglasice između njih. Sinoć nisam čuo ništa i sve nas je ovo zapanjilo. Nije mi palo na pamet da ovako nešto može da se dogodi. Iz medija sam saznao konkretne detalje, a sinoć je sve bilo blokirano jer je bila policija. On dece nije imao. Viđali smo se skoro svakodnevno. Nije se ničim bavio, živeo je od socijalne pomoći - kazao je komšija Mirjan Popov.

U kući strave bila ćerka

Navodno, u kući užasa, kada se zločin dogodio, bila je ćerka (čije ime i prezime nećemo objaviti zbog škakljivosti teme).

- Bila sam u dnevnoj sobi kad se to desilo. Sve vreme je bila svesna. Imala je nož i videla sam krv i njega kako leži. Otrčala sam po starijeg brata i kad smo se vratili imala je testeru, a noga i donji deo su bili odsečeni. Svuda je bila krv. Bila je svesna i smirena. On je celog dana dok sam bila tako ležao - kazala je ćerka za beogradske medije.

Porodica iz Zrenjanina u kojoj se desio zločin nalazi se na evidenciji Centra za socijalni rad u tom gradu.

- Centar će po potrebi preduzimati aktivnosti zaštite deteta koje je prisustvovalo nasilju u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, a u zavisnosti od procenjenih potreba deteta - naveli su za Telegraf.rs, odgovarajući na pitanje o maloletnoj ćerki osumnjičene za zločin Tereze P. koja je prisustvovala jezivim scenama.

Užas kod Barajeva

U selu Rožanci kod Barajeva pronađeno je beživotno telo učiteljice Snežane Đ. (67), za čije ubistvo je osumnjičen Slavoljub J. (62). Naime, sumnja se da je nožem ženi prerezao vrat i ubo je u leđa, a onda je, navodno, zapalio kuću i pokušao da izvrši samoubistvo.

Šta je bio motiv ovog krvavog pira još uvek nije poznato. Komšije kažu da su postojale glasine kako je Slavoljub navodno imao psihičke probleme i da je zbog toga penzionisan. Takođe, spekuliše se da je možda bio potajno zaljubljen u Snežanu.

- Snežana Đuričić je žrtva, a Slavoljub joj je prerezao vrat. Ona ima i ubod u leđa. Jeremić je potom zapalio kuću i sebi pokušao da oduzme život u nameri da se zakolje - kaže komšinica nesrećne žene iz Rožanice, Mirjana Temelkoski, za 24sedam.

Slavoljub se, kako se zasad veruje, sakrio u jednu prostoriju u kojoj je kako se sumnja, ubio Snežanu. Telo nesrećne žene pronađeno je oko 21 sat, a Slavoljub koji je sebi prerezao vrat, nađen je u jutarnjim satima. On je davao znake života i hitno je hospitalizovan.

Tragedija u Paraćinu

U naselju Čepure kod Paraćina policija je pronašla dva beživotna tela. Kako saznajemo, radi se o muškarcu Vladi T. (52) i ženi A. Ž. (42).  Prema nepotvrđenim saznanjima, Vlada T. je navodno godinama vodio dvostruki život. Bio je u braku, a postojale su glasine da je, navodno imao ljubavnicu.

Prema rečima meštana Savca, spekuliše se, da je navodni motiv da potegne oružje na nesrećnu ženu bio taj što ga je ona pre nekoliko dana ostavila, a on nije mogao sa tim da se pomiri.

printscreen/Fejsbuk/Vladan Todorovic/A. Ž.
 

- Više od deceniju nije mogao da ima decu, a onda su on i supruga posle 13 godina dobili sina. Vlada je držao poznati butik u centru Paraćina, a nesrećna žena je radila kod njega - priča poznanik ubijenog para.

- Bili su u vezi  više od 10 godina. On nije hteo da se razvede, ali nije hteo ni da je pusti da živi svoj život - pričaju meštani.

Seoski ribar pronašao je beživotna tela u šumi, nedaleko od Velike Morave.

- Video je pored puta, kraj spomenika, beli auto i pred njega Vladino beživotno telo na kome je video i oružje, pištolj škorpion. Otišao je do prve prodavnice da pozove policiju. Kada su policajci stigli na lice mesta, u belom vozilu, za volanom, pronašli su telo ubijene žene, kojoj je Vlada pucao u glavu - kaže meštanin upoznat sa detaljima istrage.

Majka skočila sa detetom

M. K. (41), koja se bacila sa petogodišnjim sinom u naručju, sa trećeg sprata zgrade hospitalizovana je. Ona je nakon pada sa zgrade u Mirijevu, u Ulici Grke Jankesa, svesna i komunicira sa lekarima. Prema prvim nezvaničnim informacijama, ona nije životno ugrožena, a smeštena je na odeljenje intenzivne nege u UC.

24sedam/L.Đ.T.
 

Kako prenose pojedini beogradski mediji, majka lekare nije pitala za zdravlje svog povređenog deteta, već se uporno raspituje za povrede svojih nogu, koje je slomila pri padu. Kako smo ranije pisali, majka je kobni čin najavljivala ranije, a to je potvrdio njen bivši suprug.

Prema rečima komšija, ona osim dečaka ima i ćerku.

- Često se čula galama iz njenog stana, živela je sa dvoje dece, ćerkom  koja ide u šesti razred i sinom. Ćerka je bila bliža ocu i stalno se svađala sa majkom - navodi uplašena stanarka zgrade.

Policajka izvršila samoubistvo

Pripadnica MUP-a izvršila je samoubistvo u Obrenovcu.

Ubila se hicem iz službenog pištolja, a radila je u PU Vračar. Okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija se ispituju.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Pronađeno zakopano telo

Telo Radula T. (75) iz Horgoša, čiji nestanak je prijavljen 15. januara ove godine, pronađeno je zakopano na jednom salašu u blizini Horgoša. Za ovo ubistvo je osumnjičen Tibor K. iz Horgoša (37), koji se trenutno nalazi u pritvoru u Novom Sadu zbog vršenja imovinskih krivičnih dela, odnosno krađa. 

U prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca u Subotici Branislava Rankova, uviđaj je obavila Policijska uprava Kikinda. Osumnjičeni je bio na mestu zločina i na saslušanju je priznao da je svog sugrađanina lišio života. Potom je vraćen u Novi Sad, u pritvor.

Motivi zločina nisu poznati, najverovatnije da je reč o koristoljublju. Izdat je nalog za obdukcija leša Radula T, a prema nezvaničnim saznanjima protiv Tibora K. će biti podneta prijava u redovnom postupku za krivično delo ubistvo.

Teška nesreća na auto-putu

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na auto-putu Beograd-Novi Sad jedan muškarac je poginuo, a dve žene i dvoje dece su povređeni.

Poginuo je državljanin Hrvatske M. A. koji je vozio "pežo" makedonskih tablica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Newnow.rs (@newnow.rs)

Saobraćajna nesreća dogodila se danas oko 11.50 u blizini raskrsnice Kovilj. Do udesa je došlo kada su se sudarila dva vozila.

Iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine danas su saopštili za medije da su primljena dva ženska pacijenta sa teškim telesnim povredama u vidu "multiplih traumatskih povreda glave i tela".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike