Dva krvava dana i jezivo ista sudbina: Navijač Rada ubijen ispred teretane, zvezdaš izrešetan na parkingu!

10.05.2022

18:45

0

Beogradska policija traga za napadačem koji je ubio Perenčevića

Dva krvava dana i jezivo ista sudbina: Navijač Rada ubijen ispred teretane, zvezdaš izrešetan na parkingu!
marko sevo luka perencevic1 - Copyright 24sedam/Facebook/Googlemap

Navijač Rada Luka Perenčević (28) likvidiran je juče ispred imrovizovane teretane na Banjici, a pre osam godina, gotovo istog datuma 8. maja 2014. godine, Zvezdin navijač Marko Ševo (29) upucan je u Kostolačkoj ulici na Voždovcu.

Nakon pucnjave, na licu mesta tada je viđen nekadašnji vođa navijača Crvene zvezde iz grupe "Hijene" Velibor Dunjić, koji je ubijen nedelju dana kasnije, u blizini splava "Džimis" kod Ušća 16. maja 2014. godine.

Perenčević ubijen iz osvete?

Luka Perenčević je u septembru 2020. godine dovođen u vezu sa teškim ubistvom na Banjici kada je likvidiran Filip Lepojević (18), a njegov 21-godišnji drug A. Đ. je ranjen. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je ovo osveta za to ubistvo od pre dve godine.

Prema pisanju medija, veruje se da je ubistvo počinio profesionalni ubica, a prema nazvaničnim informacijama, egzekutor je ušao u teretanu u jednoj garaži na Bulevaru oslobođenja 128 noseći u ruci torbu za dostavu hrane, nakon čega je, kako se sumnja, na Perenčevića pucao iz neposredne blizine.

Teretana se nalazi u prolazu između dve zgrade, te je napadač prošao neprimetno i pobegao posle zločina, budući da se pretvarao da je dostavljač hrane. Egzekutor je, kako se sumnja, pištolj sa prigušivačem nosio u torbi "Glovo" za dostavu hrane.

24sedam/M.S./Privatna arhiva
 

Beogradska policija traga za napadačem koji je ubio Perenčevića. Nadležni tužilac dao je naredbu da se uzmu izjave od potencijalnih očevidaca koji su se u trenutku pucnjave zatekli na mestu zločina, a pre svega od Lukinih prijatelja iz teretane koji su mu prvi pritekli u pomoć nakon što je upucan.

Na mestu zločina prijatelji ubijenog Perenčevića palili su i danas sveće i ostavljali cveće.

Prema nepotvrđenim informacijama, Lukina majka Ivana je posle uviđaja smogla snage i zatražila od policajaca da joj daju sat koji je bio na ruci njenog ubijenog sina. Ona je navodno uzela sat za uspomenu, a udaljila se sa lica mesta sa sestrom koja je bila uz nju, kao i nekoliko komšija i Lukinih drugova.

Njegovo telo policija je odvezla na obdukciju, kojom će biti utvrđeno gde je sve pogođen hicima iz pištolja sa prigušivačem. Na licu mesta ostali su tragovi krvi ubijenog mladića.

Surova likvidacija

U javnosti se ime Luke Perenčevića prvi put pominje nakon ubistva Filipa Lepojevića u septembru 2020. godine. To ubistvo se desilo nedaleko od mesta gde je ubijen Perenčević.

Podsetimo, Petar Rakočević je u Višem sudu u Beogradu, iznoseći odbranu povodom ubistva Lepojevića, naveo da je pre zločina video Luku Perenčevića na mostiću ispred zgrade i da je rekao svojoj braći da beže, a da su kasnije naišli na automobil u kome je bio ubijeni Filip Lepojević. On je sve vreme negirao da su pucali u njega, tvrdeći da je pištolj slučajno opalio posle tuče sa Lepojevićem.

Serija krvavih obračuna

Podsetimo, napadom na Marka Ševa počela je serija krvavih obračuna među vođama navijačkih frakcija, pre svega zbog prevlasti čija će ekipa držati obezbeđenje u prestoničkim klubovima, i u njima rasturati drogu. On je preminuo u bolnici od sepse dve sedmice posle ranjavanja.

Napadač, koji je bio sakriven u žbunu, izašao je i prišao mu s leđa dok je izlazio iz svog tek parkiranog crvenog "audija" i ispalio mu hitac u kičmu. Metak ga je pogodio u levu lopaticu, a zatim izašao kroz desnu stranu vrata.

Ubrzo nakon napada na Ševu, policija je raspisala potragu za Milošem Delibašićem, rođakom Slobodana Šaranovića, koji je, posle ubistva brata Branislava, tragajući za ubicama, dao javni oglas:

ATAImages/ Antonio Ahel/Facebook/ Delije HijeneKenjare
 

"Zaklinjem se svojom čašću i imenom da ću direktnim izvršiocima ubistva moga brata Branislava ne samo oprostiti nego, evo, ovako javno, garantovati svojom glavom i životima moje uže porodice da ih neću prijaviti policiji, niti progoniti na bilo koji drugi način, ukoliko se odluče da mi povere tačnu i proverljivu informaciju: ko ih je prvi kontaktirao, na koji način su angažovani, ko ih je isplatio, ko je pravi nalogodavac tog posla, odnosno u čije ime i za čiji račun su to uradili? Garancija se odnosi takođe i na moje čvrsto obećanje da će im za opisanu informaciju biti usplaćena novčana nagrada u iznosu od šest cifara u evrima."

Šaranović, verujući da iza ubistva njegovog brata stoji Luka Bojović, oformio je kriminalnu grupu, koja je ubila Lukinog brata Nikolu, a sam Šaranović nekoliko godina kasnije, takođe je likvidiran u Budvi.

Jedan od učesnika u ubistvu Nikole Bojovića bio je Šaranovićev blizak rođak Miloš Delibašić, koji je u međuvremenu i osuđen i za ovo i za još jedno ubistvo. Nakon ubistva Marka Ševa objavljena su i neka operativna saznanja beogradske policije, da je između njega i Miloša Delibašića postojao sukob zbog međusobnih dugova u kriminalnim poslovima.

Dunjić ubijen posle Ševa

Velibor Dunjić ubijen je ispred splava, dok je njegova drugarica Nina Šobota tada ranjena. Umro je na parkingu, u vozilu u kojem je ranjen.

Velibor Dunjić MN Press
 

Za njegovu likvidaciju, na optuženičkoj klupi našli su se Goran Knežević i Bojan Starovlah - jer su direktno optuženom za ubistvo, šefu obezbeđenja Vladimiru Đuroviću, pomogli da pobegne i sakrije se, kao i suvlasnik splava Miloš Milosavljević i Vuk Musić, koji su uklonili opremu za video-nadzor.

Dve likvidacije za dva meseca

Podsetimo, Branislav Penčić, vođa nekadašnje Partizanove navijačke grupe "Hed hanters", ubijen je 19. marta kada je sa suprugom izlazio iz kuće svojih roditelja u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu. Dve osobe koje su osumnjičene za ubistvo Branislava Penčića uhapšene su pet dana posle ubistva, a za osobom koja je pucala raspisana je međunarodna poternica.

U. Š. i I. B. su uhapšeni i privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde su se obojica branila ćutanjem. Posle saslušanja njima je određen pritvor. Damir P., osumnjičen da je pucao, nalazi se u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica. Svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje im preti doživotni zatvor.

24sedam/Katarina Mihajlović/Instagram
 

Takođe, Luka Žižić (37) ubijen je 28. aprila u svom kafiću "Ritual" u Novom Beogradu. On je bio navodni član grupe "Belgrade Boys". 

Napadač je bio obučen u radno odelo, nosio je masku i rukavice. Pre ubistva ušao je u toalet, a potom izašao i ispalio kišu metaka na Žižića, koji je sedeo za stolom sa društvom.

Nakon nekoliko sati pojavio se snimak likvidacije koji su snimile bezbednosne kamere. Na snimku se vidi kako su prijatelji ubijenog pokušali da zaustave egzekutora. Svedoci zločina napadača su opisali kao muškarca starog oko 35 godina, visine oko 180 centimetara, sa bradom.

Takođe, Stefan Milašinović (23), iz Kraljeva, uhapšen je 5. maja u koordinisanoj akciji inspektora beogradske kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je 28. aprila na Novom Beogradu u kafiću "Ritual" ubio vlasnika lokala Luku Žižića. On je identifikovan  na osnovu posebnog veštačenja.

Rađeno je antropološko veštačenje uhapšenog Stefana i njegov DNK ostao je na mestu zločina, a snimak sa kamere upoređen je sa njegovom slikom i tako su u policiji bili sigurni da je to on. Analizom DNK i ostalih tragova i različitim veštačenjima prvo je potvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je lociran i uhapšen u Kraljevu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike