Lepo lice uprljano krvlju: Zaklala muža, leš polivala kiselinom, druga kasapila nožem pa sekla genitalije! (FOTO/VIDEO)

12.05.2022

06:30

0

Jedan od mnogobrojnih slučajeva koji su uznemirili javnost je i stravičan zločin u Zrenjaninu za koji je osumnjičena Tereza P.

Lepo lice uprljano krvlju: Zaklala muža, leš polivala kiselinom, druga kasapila nožem pa sekla genitalije! (FOTO/VIDEO)
ubistva 1 - Copyright Printscreen/Facebook/Srdjan Tereza Peric/S.S/J.S Pixabay 24sedam/Katarina Mihajlović

Neke od najstrašnijih zločina u Srbiji počinile su pripadnice nežnijeg pola. Njihova okrutnost i monstruoznost šokirale su i najiskusnije inspektore. Prema tvrdnjama stručnjaka, kada žene ubijaju, one to čine proračunato i planski. Najčešće se opredeljuju za hladno oružje, a ne vatreno, i često posežu za otrovom ili sedativima kako bi onesposobile potencijalnu žrtvu.

Jedan od mnogobrojnih slučajeva u crnom nizu koji su uznemirili javnost je stravičan zločin u Zrenjaninu za koji je osumnjičena Tereza P. (46). Ona je, kako se sumnja, u porodičnom domu izbola nasmrt supruga Srđana Perić (42), a potom mu, prema nepotvrđenim informacijama, motornom testerom odsekla ekstremitete, naočigled svoje maloletne ćerke.

Ubijeni Srđan P., Printscreen/Facebook/Srdjan Peric
 

Osumnjičena Tereza P. je ubrzo uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo i njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Pozadina zločina

Terezin bivši suprug Miljajim Ljutić izjavio je za 24sedam da je ona, dok su bili u braku, navodno imala povremene "ispade", kada je, kako je rekao, u naletu besa htela da ga gađa čašom. Dodao je da su postojale glasine kako Srđan nije voleo što Terezina deca iz prvog braka dolaze kod njega u kuću.

- Pre tri godine smo se razveli, a ona se posle toga venčala sa Srđanom. Živela je kod njega. Ćerka je bila sinoć kod nje, i ona je pozvala mog sina i rekla: "Mama zaklala Srđana." Mislili smo da je neka šala. Sin je otišao tamo i video Srđanovu nogu sa strane i da on leži na podu. Ćerka je ispričala da je Tereza dala Srđanu lekove, da ga je uspavala, a potom zaklala u krevetu. On je prethodno puzio do dnevne sobe i onda ga je ona ubadala po telu dok ga nije ubila. Sin je video da on mrtav leži, a ona je deci dala po tabletu "bensedina", što znači da je bila svesna toga. Mala je plakala jer je bila pod stresom kada je videla sve to. Odavde smo zvali policiju. Srđan i ja smo se družili, sarađivali smo. Hvalio mi se da ima testeru. Tereza je uzela motorku i njemu isekla nogu. Kada sam bio u braku sa njom, imala je momente da je htela čašom da me gađa. Nije bila lečena tada, tek je posle išla kod lekara. Ona je dolazila kod mene, pa se vraćala kod Srđana. Sa njom imam četvoro dece, a on se ljutio kada su naša deca dolazila kod njih - kaže Ljutić.

Komšije u šoku

Komšije su ispričale da su šokirane i da još uvek ne mogu da poveruju u činjenicu da se krvavi pir odigrao neposredno u njihom komšiluku.

- Srđan je stanovao ovde i znali smo ga kao komšiju. Bio je miran, nije bio napadan ni agresivan. A nju slabo poznajem. Čuo sam da su postojale nesuglasice između njih. Sinoć nisam čuo ništa i sve nas je ovo zapanjilo. Nije mi palo na pamet da ovako nešto može da se dogodi. Iz medija sam saznao konkretne detalje, a sinoć je sve bilo blokirano jer je bila policija. On dece nije imao. Viđali smo se skoro svakodnevno. Nije se ničim bavio, živeo je od socijalne pomoći - kazao je komšija Mirjan Popov.

Prisustvovala užasu

Navodno, u kući užasa, kada se zločin dogodio, bila je ćerka (čije ime i prezime nećemo objaviti zbog škakljivosti teme).

- Bila sam u dnevnoj sobi kad se to desilo. Sve vreme je bila svesna. Imala je nož i videla sam krv i njega kako leži. Otrčala sam po starijeg brata i kad smo se vratili imala je testeru, a noga i donji deo su bili odsečeni. Svuda je bila krv. Bila je svesna i smirena. On je celog dana dok sam bila tako ležao - kazala je ćerka za beogradske medije.

Oglasio se Centar za socijalni rad

Porodica iz Zrenjanina u kojoj se desio stravičan zločin nalazi se na evidenciji Centra za socijalni rad u tom gradu.

- Centar će po potrebi preduzimati aktivnosti zaštite deteta koje je prisustvovalo nasilju u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, a u zavisnosti od procenjenih potreba deteta - naveli su za Telegraf.rs, odgovarajući na pitanje o maloletnoj ćerki osumnjičene za zločin Tereze P. koja je prisustvovala jezivim scenama.

Ubistvo u Lazarevcu

Jasmina S. (44), iz Lazarevca, osumnjičena da je ubila supruga Sinišu S. (42) na spavanju, deset dana je držala njegovo telo u stanu, a sumnja se da ga je polivala kućnom hemijom, kako se  neprijatan miris ne bi širio hodnikom zgrade. Nakon toga, pokušala je da presudi sebi prerezavši vrat, ali su lekari uspeli da joj spasu život.

Jasmina je pre pokušaja samoubistva ostavila oproštajno pismo koje su pronašla njihova maloletna deca, dok najstariji sin (21) nije bio kod kuće. Mališani, koji su sve vreme živeli u stanu sa majkom i mrtvim ocem, otišli su kod komšije i ispričali šta se dogodilo.

24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook/S.S.
 

Roditelji u agoniji

Desanka i Milanko S., roditelji Siniše S., bili su očajni nakon ovog stravičnog zločina.

- Snaja nam je ubila sina, a mi još ne znamo zašto. Njih dvoje su imali skladan brak, imali su troje dece, uvek su bili nasmejani i srećni, ništa nije slutilo na tragediju. Onda je snaji nešto puklo u glavi i ubila nam je sina na spavanju. Leš je skoro mesec dana čuvala u stanu, zaključan u sobi, a deca ništa nisu znala - ispričali su ranije Desanka i Milanko S.

Milanko je naveo da je Siniša 4. februara poslednji put pričao sa mlađim bratom Milošem i da ga tada niko od njih nije ni čuo ni video.

- To je bio normalan razgovor između braće, ništa nije ukazivalo na zlo... Nakon toga Sinišu više nismo ni čuli ni videli i pretpostavljamo da ga je Jasmina baš tog dana ubila... Ni sanjali nismo da naš Siniša može tako da skonča. Devedesetih smo pobegli iz ratom zahvaćene Bosne u Srbiju, da se skućimo i da živimo mirno, a dočekali smo da nam sina ubije njegova žena. I još ne znamo zbog čega - ispričao je Milanko.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Desanka dodaje da su se ona i suprug od početka epidemije koronavirusa distancirali od Siniše i njegove porodice iz straha da se ne zaraze.

- Muž i ja smo se plašili tog virusa, a on je bio u bolnici, teško je to podneo... Nakon toga smo se samo telefonom čuli sa Sinišom, nismo se posećivali. Kada smo početkom februara izgubili kontakt, mislili smo da je Siniša u gužvi, da nema vremena da nas pozove, a onda nam je u ponedeljak uveče mlađi sin Miloš javio da je pronađeno Sinišino telo u stanu... Zanemeli smo od šoka. Čuli smo posle neke priče da je telo bilo u spavaćoj sobi u krevetu, ispod sedam ćebadi koja su bila natapana raznim omekšivačima za veš da bi se prikrio smrad... Kad je telo nađeno, bilo je teško svega 30 kilograma, leš je bio skoro sasušen, a naš sin je bio ljudina - kazala je Desanka za beogradske medije.

Deca u hraniteljskoj porodici

Njihovo troje maloletne dece brzim reagovanjem lazarevačkog Centra za socijalni rad smešteno je u hraniteljsku porodicu u Koceljevi.

Deci, komšijama i njegovim kolegama odsustvo muža pravdala je njegovim navodnim boravkom u bolnici zbog povišenog pritiska.

Kada se oporavila, osumnjičena Jasmina je nakon puštanja iz bolnice sprovedena u Više javno tužilaštvo, gde joj je nakon saslušanja određen pritvor.

- Osumnjičena je na saslušanju pričala nepovezano. Tvrdila je da se ničega ne seća, pa ni ubistva... Nije znala da kaže ni odakle ona u bolnici - objasnio je izvor blizak istrazi.

Podsetimo, motiv zločina zasada nije utvrđen, ali se spekuliše da je osumnjičena supruga uhvatila navodno u prevari. Takođe, spekuliše se i da je navodni motiv bio to što su deca više volela Sinišu nego nju i da ona to nije mogla da podnese.

Nastavnica izbola muža

Podsetimo, u septembru 2020. godine tada 41-godišnja nastavnica Stanislava M. u naselju Bagljaš osumnjičena je da je nožem ubila svog 39-godišnjeg muža Branislava M.

Naime, jezivi sukob dogodio se u njihovoj kući, naočigled petogodišnje ćerke. Stanislava je, kako se sumnja, supruga napala rano ujutru, gotovo na spavanju, dok je on pokušavao da pobegne od pomahnitale žene.

Međutim, sustigla ga je na ulici i ubola u vrat i glavu, dok je čovek navodno vikao: "Nemoj zbog deteta!" Navodno, ona ga je izbola u kući, a kasnije ga je dokrajčila kada je on istračao napolje.

Spekulisalo se da je posle zločina htela da pobegne kolima sa detetom, koje je videlo krvavi pir, ali su je komšije sprečile u tome. Nakon hapšenja Stanislava je navodno u policiji ispričala da je supruga ubila jer ju je drogirao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike