Policija traga za još dvojicom za ubistvo Luke Žižića: Naručilac i posrednik još u bekstvu

08.05.2022

08:47

0

Dosadašnja istraga pokazala da je Stefan M. pre ubistva danima pratio Luku do bi znao njegove navike, a i isplanirao zločin

Policija traga za još dvojicom za ubistvo Luke Žižića: Naručilac i posrednik još u bekstvu
L.Ž. - Copyright 24sedam/M.S. Facebook

Stefan M. (23) iz Kraljeva nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je pre više od 10 dana ubio Luku Žižića (37) u Novom Beogradu, a policija intezivno traga za čovekom koji je naručio likvidaciju i posrednikom u zločinu.

Osumnjičeni za teško ubistvo uhapšen je sredinom prošle nedelje, a lisice na ruke stavljene su mu na osnovu DNK-a analize i antropološkog veštačenja. Na saslušanju u tužilaštvu Stefan M. se branio ćutanjem.

Istraga je, prema nezvaničnim informacijama, pokazala da je mladić sa krivičnim dosijeom angažovan. Naručilac je do njega došao preko posrednika. Za Žižićevo ubistvo dobio je novac i drogu i to iz dva dela. Prvi deo pre likvidacije, a drugi deo pre nekoliko dana. Tako je u njegovom štek stanu nađena manja količina novca i narkotika. Policija intezivno traga za još najmanje dvojicom učesnika surove likvidacije u Novom Beogradu.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Stefan M. pre ubistva danima pratio Luku kako bi znao njegove navike, a i dobro isplanirao zločin.

U prilog tome ide i podatak da je imao dva štek stana za skrivanje. Jedan u Beogradu, drugi u Kraljevu. Na mesto ubistva dovezao se električnim trotinetom, a u kafić gde je sedeo Žižić sa bratom i prijateljima ušao je obučen u radno odelo. Zamolio je konobara da ode do toaleta. Tamo je izvadio pištolj "CZ-99" i napunio ga municijom.

Posle nekoliko minuta izašao je iz toaleta i prišao stolu gde je sedeo vlasnik kafića "Ritual". U njegovom pravcu ispalio je šest hitaca u Žižića od kojih su ga dva pogodila u glavu. Pobegao je trotinetom koji je sakrio u žbunju.

Posle ubistva policija je došla u posed video snimaka iz kafića "Ritual". Na njima se vidi da prijatelji i brat ubijenog Žižića skaču na ubicu i udaraju ga po telu. U jednom trenutku se čini i da ga čvrsto drže, ali ga puštaju, jer su primetili da Lukin  brat vadi nož i kreće ka Stefanu. Tada se vidi da "štite" ubicu koji uspeva da im umakne- kaže naš izvor.

Tokom borbe prijatelji su skinuli masku sa lica ubice, kačket i rukavice. Na mestu ubistva ostala je i krv osumnjičenog za zločin. Pronađene su čaure, ali i pištolj kojim je ubijen vlasnik kafića.

Nekoliko dana policija je veštačila snimak. Kad su izoštrili lice ubice uporedili su ga sa Sefanovom slikom. Antroploškim veštačenjem došli su do identiteta. I DNK-a Stefana M. poklopio se sa onim koje je nađen na mestu likvidacijer.

Osumnjičeni Stefan M. do sada je osuđivan u Kraljevu zbog narkotika, nanošenja teških telesnih povreda, krađe automobila i niza saobraćajnih prekršaja.

Luka Žižić sahranjen je 1. maja u Crnoj Gori. Iza sebe je ostavio suprugu i dete. U svom dosijeu imao je dva krivična dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike