Kazne pljuštale kao od šale: Preko 55 hiljada prekršaja za praznike!

04.05.2022

13:02

0

U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Kazne pljuštale kao od šale: Preko 55 hiljada prekršaja za praznike!
Tan2022-4-6_85151430_2 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Pripadnici MUP-a, Uprave saobraćajne policije, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i otkrili ukupno 55.167 prekršaja, od kojih su 28.160 prekršaja prekoračenja brzine, saopštio je MUP.

Tokom trajanja akcije, presretači su sankcionisali 13 vozača koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje. Tridesetsedmogodišnji vozač BMW-a isključen je iz saobraćaja jer je na auto-putu Miloš Veliki upravljao vozilom brzinom od čak 252,8 kilometara na čas.

Kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, saopštio je MUP.

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC
 

Saobraćajna policija je u Čoki iz saobraćaja isključila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isključen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila.

U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača.

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Tokom akcije, kontrolisani su i vozači motocikla i mopeda i otkriven je 401 prekršaj koji su učinili vozači ovih vrsta vozila.

MUP apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike