Džoniću u petak ističe pritvor: Osumnjičen za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca!

04.05.2022

09:13

0

Autor: 24sedam

U pritvoru se još nalazi i Džonićev sin Stefan

Džoniću u petak ističe pritvor: Osumnjičen za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca!
Goran Džonić - Copyright Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić

Goranu Džoniću 6. maja, na Đurđevdan, ističe pritvor, a još se i ne nazire sudska sudbina trostrukog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca.

Ovaj penzionisani policajac je osumnjičen za teško ubistvo koje se zbilo 27. septembra u jutarnjim časovima u selu Moravac kada su mučki ubijeni Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) Đokić.

U pritvoru se još nalazi i njegov sin Stefan koji se po prvobitnom optužnom predlogu, poslatom Višem sudu, tereti za pomaganje, iako je bio u Kopnenoj zoni bezbednosti na radnom zadatku. Tužilaštvo i Viši sud posle prvomajskog praznika ne izjašnjava se precizno za medije.

Advokati svih strana u procesu kako kažu, ne mogu da komentarišu dalji tok događaja, rekavši da se očekuje potez Višeg suda.

- Puštanje Džonića iz pritvora ne dolazi u obzir jer su nađeni biološki materijali na novcu i revolveru iz koga je moguće pucano u Đokiće. O njegovom zadržavanju ili pak puštanju na slobodiu što je malo moguće odlučuje Viši sud. Stefanova sudbina za sada još nije definisana jer za njega nema nikakvih dokaza da je učestvovao u tome. Tužilaštvo je poslalo optužni predlog sudu koji je naložio da se neke formalnosti isprave tako da se zapravo čeka da Viši sud prihvati optužnicu po kojoj će izvoditi dokaze kasnije - rekao je jedan od advokata.

Rok od mesec dana da tužilaštvo ispravi te formalnosti je prva trećina maja meseca tako da se i taj datum približio.

Postoji mogućnost da se optužnica podigne samo protiv Gorana Džonića, a da se Stefan oslobodi okrivljenja, ali i da se zajedno nađu na optuženičkoj klupi. Džonić je sve vreme negirao da je počinio ubistvo već je govorio, a i danas kaže da je samo pratio kretanje pokojnih Đokića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike