"Suprug neka odgovara šta je uradio, ali moje dete ništa nije krivio": Suzana Džonić tvrdi da je njen sin Stefan nevin!

11.04.2022

09:55

0

Autor: Maja Kostić

"On ima najveći alibi od sve trojice (Milan Džonić i braća Milošević) koji su pritvoreni, pa pušteni", kaže Suzana

"Suprug neka odgovara šta je uradio, ali moje dete ništa nije krivio": Suzana Džonić tvrdi da je njen sin Stefan nevin!
Suzana dzonic foto sivacki - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Suzana Džonić, majka Stefana Džonića i supruga prvooptuženog za ubistvo porodice Đokić, Gorana Džonića kaže da je u agoniji, jer je očekivala da joj sin Stefan, kome je produžen pritvor, bude pušten kao i drugi sin Milan.

Milan je pušten iz pritvora 3. marta, a nakon toga se očekivalo da na slobodu izađe i Stefan.

- Ovo je malo čudno kako se radi, jer protiv Stefana apsolutno nema nikakvih dokaza. Stvarno mi nije jasno na osnovu čega drže dete. Više nema ni šta da se ispituje. On ima najveći alibi od sve trojice (Milan Džonić i braća Milošević) koji su pritvoreni, pa pušteni. On je bio na poslu u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Vranja. Sud je tražio da se samo petorica izjasne i oni su rekli da je tog dana i noći bio sa njima. To mogu da posvedoče svi u bazi - priča Suzana Džonić.

Prema njenim rečima, kivna je na način na koji se radi i kako postupa tužilaštvo.

- Da li čekaju da dete onesposobe i psihički i fizički, pa onda da ga puste, jer ovo više nije normalno. Telefon koji je nekorišćen je uzet pred kraj istrage i to je telefon iz koga se ništa ne može videti, pa onda se čeka grafološko veštačenje... I stalno se nadamo samo to da prođe i pustiće ga. Šta da se čeka? Ne verujem da će vam Stefan dati bilo kakvu izjavu, jer je mnogo ogorčen na sve, a najviše na pravdu - kaže Suzana.

Facebook/Milan Džonić/Stefan Džonić/Goran Džonić
 

Ona je još jednom rekla da on nikako nije mogao bilo kome da pomaže, kako se to navodi u krivičnom delu, jer tih dana nije znao šta se događa u rodnom selu Moravac.

- Postoji naša prepiska porukama preko telefona kad me je pitao u jednom trenutku "Mama, šta se dešava". Mi smo svi zatečeni ovom situacijom. Bože sačuvaj da ne žalimo to što se desilo, ne dao Bog nikome, ali Stefan stvarno nije kriv. Neka odgovara ko je kriv. Ja kažem i moj suprug neka odgovara šta je uradio, neka se dokaže šta je i kako je, šta se dogodilo, ali dete je dete. Već je prošlo šest meseci kako je iza rešetaka, a tada uopšte nije bio tu - priča Suzana.

Facebook/Stefan Džonić
 

Više javno tužilaštvo podnelo je optužnicu Višem sudu u Nišu, kako je saopšteno, protiv Gorana i Stefana Džonića zbog opravdane sumnje da je Goran počinio krivično delo teškog ubistva u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljenog prometa, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija, ali je Viši sud vratio optužnicu na dopunu. Stefan se tereti za krivično delo teško ubistvo u pomaganju i takođe u sticaju sa krivičnim delom o držanju oružja i eksplozivnih materija.

Filip Domazet, zastupnik braće Džonić kaže da za Stefana ne postoje nikakvi dokazi koji bi ga teretili.

- Plac na kome je Stefan izgradio kuću se vodi na oca i po prirodi stvari otac je mogao to da koristi kada je želeo. Pa i u kući da je nađen novac ne bi mnogo promenilo situaciju. Za Stefana stvarno nijedno veštačenje nije pokazalo da je bilo čime umešan u teško ubistvo - kaže Domazet.

Na placu je nađen deo novca od ukupno otkrivenih 43.000 evra, koji su nesumnjivo pripadali Goranu Đokiću, a koj su bili skriveni u automobilu.

Jedno od namonstruoznijih zločina u novijoj istoriji Srbije dogodilo se, da podsetimo, rano ujutru  27. septembra prošle godine na mestu Dudine bare u Moravcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike