Produžen rok za otklanjanje nedostataka u optužnici protiv Džonića: Goran se tereti za ubistvo, a sin Stefan za pomaganje

12.04.2022

10:05

0

Autor: Maja Kostić

Filip Domazet, zastupnik braće Džonić, kaže da za Stefana ne postoje nikakvi dokazi koji bi ga teretili

Produžen rok za otklanjanje nedostataka u optužnici protiv Džonića: Goran se tereti za ubistvo, a sin Stefan za pomaganje
Goran Džonić - Copyright Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić

Višem javnom tužilaštvu u Nišu odobreno je produženje roka za otklanjanje nedostataka u optužnici podignutoj protiv Gorana Džonića iz Moravca kod Aleksinca i njegovog sina Stefana, osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Đokić - Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije.

Više javno tužilaštvo, da podsetimo, podnelo je optužnicu Višem sudu u Nišu, kako je saopšteno, protiv Gorana i Stefana Džonića zbog opravdane sumnje da je Goran počinio krivično delo teškog ubistva u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljenog prometa, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija, ali je Viši sud vratio optužnicu na dopunu. Stefan se tereti za krivično delo teško ubistvo u pomaganju i takođe u sticaju sa krivičnim delom o držanju oružja i eksplozivnih materija.

Filip Domazet, zastupnik braće Džonić kaže da za Stefana ne postoje nikakvi dokazi koji bi ga teretili.

- Plac na kome je Stefan izgradio kuću se vodi na oca i po prirodi stvari otac je mogao to da koristi kada je želeo. Pa i u kući da je nađen novac ne bi mnogo promenilo situaciju. Za Stefana stvarno nijedno veštačenje nije pokazalo da je bilo čime umešan u teško ubistvo - kaže Domazet.

Na placu je nađen deo novca od ukupno otkrivenih 43.000 evra, koji su nesumnjivo pripadali Goranu Đokiću, a koj su bili skriveni u automobilu.

Jedno od namonstruoznijih zločina u novijoj istoriji Srbije dogodilo se, da podsetimo, rano ujutru  27. septembra prošle godine na mestu Dudine bare u Moravcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike