Počelo suđenje Dijani Hrkalović: Iz kućnog pritvora došla u sud da predloži dokaze u svoju korist! (FOTO/VIDEO)

27.04.2022

12:14

0

Dijana Hrkalović se prethodno pojavila 6. aprila u Specijalnom sudu

Počelo suđenje Dijani Hrkalović: Iz kućnog pritvora došla u sud da predloži dokaze u svoju korist! (FOTO/VIDEO)
dijana hrkalović (7) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Specijalnom sudu danas se održava suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Hrkalović je u sud došla iz kućnog pritvora, koji joj je krajem marta određen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra. Danas njen advokat i ona predlažu dokaze koji idu njoj u korist.

Bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić optužen za uzloupotrebu službenog položaja po nalogu Dijane Hrkalović stigao je u Specijalni sud. U sud su stigli i Dijana Hrkalović i njen advokat Vladimir Đukanović, kao i optuženi Dejan Milenković.

Dijana Hrkalović se prethodno pojavila 6. aprila u Specijalnom sudu kako bi tužilac izneo optužnicu i ona se izjasnila o krivici.

- Ne priznajem nijedno krivično delo, koje mi se stavlja na teret u nastavku postupka izneću odbranu - kazala je Dijana Hrkalović pred većem Specijalnog suda. Takođe, krivicu su negirali i Dejan Milenković i Milorad Šušnjić.

Da podsetimo, optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina. Takođe, tužilac je tražio godinu dana zatvora za Milenkovića, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Dijana Hrkalović došla je u crnoj garderobi, vezane kose u rep i sa belim patikama.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike