Drugi Džonićev sin ostaje iza rešetaka: Kakva je Stefanova uloga u ubistvu tročlane porodice Đokić?

22.03.2022

14:30

0

Potvrđeno rešenje o produženju pritvora u kome Džonići mogu biti najduže do 11. aprila, ako se do tada ne podigne optužnica

Drugi Džonićev sin ostaje iza rešetaka: Kakva je Stefanova uloga u ubistvu tročlane porodice Đokić?
Stefan Džonić - Copyright Foto: 24sedam/Facebook

Apelacioni sud u Nišu odbio je žalbu na rešenje o produženju pritvora Stefanu Džoniću, drugom sinu prvoosumnjičenog za teško ubistvo porodice Đokić Gorana Džonića. Ovim je potvrđeno rešenje o produženju pritvora u kome Džonići mogu biti najduže do 11. aprila, ako se do tada ne podigne optužnica.

Iz pritvora su do sada puštena braća Kostadin i Aleksandar Milošević, poznati kao braća Jojke, kao i Milan Džonić, prvi sin Gorana Džonića, jer ih ni grafološko veštačenje ni drugi dokazi prikupljeni u istrazi ne povezuju sa zločinom. Ni Stefana Džonića nisu povezali sa zločinom rezultati grafiloškog veštačenja, kao ni bilo koji dokaz, ali se očekuju da pristignu još neki nalazi koji se odnose na Gorana Džonića, pa je moguće da je ta činjenica doprinela ovakvoj odluci suda.

Iz pritvora su do sada puštena braća Kostadin i Aleksandar Milošević, poznati kao braća Jojke, kao i Milan Džonić, prvi sin Gorana Džonića, jer ih ni grafološko veštačenje ni drugi dokazi prikupljeni u istrazi ne povezuju sa zločinom. Ni Stefana Džonića nisu povezali sa zločinom rezultati grafiloškog veštačenja, kao ni bilo koji dokaz, ali se očekuju da pristignu još neki nalazi koji se odnose na Gorana Džonića pa je moguće da je ta činjenica doprinela ovakvoj odluci suda.

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) iz Aleksinca, da podsetimo, ubijeni su 27.septembra nakon što su iz Moravca krenuli za Aleksinac. Njihova ugljenisana tela pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca a spaljeni automobil „folkasvagen pasat“ nedaleko od 12 kilometara udaljene Tešice. Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen đokićev brat od tetke, penzionisani vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Milošević.

24sedam/Goran Sivački/Facebook/Pixabay
 

Posle petomesečne istrage Miloševićima, koje je Džonić označio kao planere, a jednog od njih i kao izvršioca zločina, 1. marta je ukinut pritvor pa su pušteni da se brane sa slobode jer nisu nađeni nikakvi dokazi koji ih povezuju sa ubistvom. Iz pritvora je 3.marta pušten i Džonićev sin Milan, vatrogasac, jer nema dokaza da je umešan. Oba Džonićeva sina imaju jake alibije da su u noći ubistva bili na svojim radnim mestima, pa se očekuje da i Stefan, koji je po zanimanju profesionalni vojnik, bude pušten da se brani sa slobode.

Svi dokazi za sada povezuju samo Gorana Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći sa 40.000 evra, iskopanoj iz voćnjaka, kao i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gde se nalazi, a za koji je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić.

24sedam/Goran Sivački Facebook
 

Sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“ Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem. Snimljen je kako sipa gorivo u kantu na dan nestanka Đokića, a istog dana je bio i u Tešici kraj mesta gde je kasnije nađen zapaljen "pasat".

Jedan mladić posvedočio je da je 26. septembra oko 15 časova dovezao Džonića iz Tešice jer je navodno kod majstora ostavio motor ali je proverom je utvrđeno da je motor bio na popravci još u avgustu pa se sumnja da ga je Džonić dovezao na mesto gde će zapaliti pasat kako bi se njime vratio kući. Metalostrugar iz Moravca je posvedočio da je Džoniću pomogao da napravi navoj za metalni deo za koji se ispostavilo da je prigušivač, a dve nedelje nakon zločina naprasno je rođaku vratio dug od 10.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike