I grafološko veštačenje u korist Stefana Džonića: Među novcem ubijenih Đokića pronađene beleške i priznanice!

18.03.2022

08:57

0

Autor: Maja Kostić

Nepoznat rezultat veštačenja rukopisa Gorana Džonića

I grafološko veštačenje u korist Stefana Džonića: Među novcem ubijenih Đokića pronađene beleške i priznanice!
Stefan Džonić - Copyright Foto: 24sedam/Facebook

Branilac Stefana Džonića, osumnjičenog za umešanost u ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, Filip Domazet, uložio je žalbu Apelacionom sudu koji je prošlog petka doneo odluku da se pritvor produži njegovom klijentu, odnosno sinu prvoosumnjičenog Gorana Džonića.

Domazet je više puta rekao da Stefan Džonić ima alibi za kritičnu noć 26. na 27. septembar "tako da nepotrebno boravi iza rešetaka". 

Za njega je petorica kolega reklo da je te večeri bio u vojnoj opremi na manevrima negde ispod Vranja tako da nikako nije mogao da bude uključen u monstruozno ubistvo. Domazet kaže da ne može ni da pretpostavi zašto se ovaj vojnik drži zatvoren.  

- Uložio sam žalbu Apelacionom sudu na odluku da se produži pritvor prema Stefanu tako da će odluka verovatno biti danas ili u ponedeljak. Govorimo o odluci od koje će zavisiti puštanje na slobodu ili ne. Stiglo je u međuvremenu i grafološko veštačenje koje isključuje Stefana kao skriptora veštačenih rukopisa tako da ni tu ništa nije kriv - rekao je Domazet.

Grafološko veštačenje se odnosilo na beleške, priznanice i slično koje su nađene u vreći s novcem.

Ranije su sva petorica osumnjičenih u ovom slučaju, a to su braća Milošević, Džonić i sam Goran Džonić pisala po nalogu istrage neka slova i reči da bi se videlo da li je to njihov rukopis.

Do sada se dokazalo da to nije rukopis braće Milošević, Milana, a sada ni Stefana. 

Nepoznat nam je rezultat veštačenja da li je to možda rukopis Gorana Džonića.

Stefanov brat, Milan je pušten na slobodu, a Stefan se verovatno prema nekim procenama drži u pritvoru jer je deo novca nađen na placu iza kuće koji se vodi na njegovo ime, ali i to ga ne tereti jer je otac imao ključ od kapije te ograđene okućnice.

Ne samo javnost nego i selo Moravac je očekivao da Stefan bude pušten do sada, a postoji neka mogućnost da se to i dogodi, ukoliko Apelacioni sud promeni odluku o zadržavanju tada je i Goranu Džoniću produžen pritvor.

Goran(57), Gordana(56) i njihova ćerka Lidija(25) su ubijeni te noći i spaljeni na mestu Dudine bare, a iz njihovog automobila je nestalo najmanje 43.000 evra koliko je do sada nađeno.

Goran Džonić i dalje tvrdi da on nije bio egzekutor već samo pomagač u praćenju pokojnih Đokića, a za egzekuciju je na saslušanjima krivio braću Milošević, mada za njih ne postoje nikakvi dokazi, imaju alibi a i ovaj bivši policajac ih nije ni prepoznao u policijskoj stanici u Nišu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike