Legija iz Donjeg Dušnika osuđen na 18 godina za ubistvo starca: Sklopio sporazum o priznanju krivice!

30.03.2022

11:35

0

Miljan Jovanović ubio Savu Krstića, a pred sudom za zločin okrivio alkohol

Legija iz Donjeg Dušnika osuđen na 18 godina za ubistvo starca: Sklopio sporazum o priznanju krivice!
Sava Krstić ubijen zbog alata i cigareta: Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia/Pixabay

Miljanu Jovanoviću zvanom Legija, izrečena je kazna od 18 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela ubistvo Save Krstića (93) u Donjem Dušniku. Jovanović je prošle nedelje postigao sporazum sa Višim javnim tužilaštvom koje je danas prihvatio Viši sud u Nišu.

- To je bila njegova volja da prihvati sporazum. Sud ga je danas potvrdio, čime mu je izrečena kazna od 18 godina zatvora - rekla je advokatica Nevena Panajotović, branilac Jovanovića.

Jovanović je još u oktobru prošle godine postigao sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu o priznanju krivice i izricanju kazne od 18 godina zatvora, ali je posle toga odbio da ga potpiše, zbog čega je zakazan glavni pretres iza ovo najteže krivično delo. Suđenje je trebalo da počne 6. oktobra prošle.godine, ali je na zahtev Jovanovićevog tadašnjeg branioca odložen, jer je najavljena mogućnost da će da prizna krivično delo za koje se tereti i sklopi sporazum sa VJT. Kad se vratio u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu - Jovanović je odbio sporazum.

Okrivljeni mu je najpre u hodniku, a potom i u sobi pomoćnog objekta kuće, zadao veliki broj udaraca rukama, nogama i drugim mehaničkim oruđem i to po glavi, telu, rukama i nogama od kojih je Krstić zadobio povrede glave, navodi se u optužnici. Savi su od udaraca polomljena i rebra, kičmeni stub, vratni pršljen, grudna kost. Sve ove povrede, utvrđeno je obdukcijom, predstavljale su teške povrede opasne po život. Jovanović je na kraju, kako stoji u optužnici, starca ugušio pritiskanjem prednje strane njegovog vrata i zatvaranjem nosa i usta.

Pred sudom Jovanović je ostao pri odbrani da je starca kobne večeri tukao, jer ga je navodno vređao, ali da ga nije ugušio i da je navodno bio živ kad je otišao kući.

- Jednom sam ga te večeri tukao, jer mi je vređao majku, a drugi put jer mi je vređao babu. Netačni su navodi optužnice da sam gušio. Ostavio sam ga da leži na leđima, pretpostavljam da je umro od gušenja krvlju koja mu je išla iz nosa. Mogu to i na poligrafu da potvrdim - izjavio je Jovanović ranije na suđenju.

On je u bizarnoj odbrani pred sudom za zločin okrivio alkohol.

- Bio sam pijan, i ranije mi se dešavalo da imam tuče kada popijem. Alkohol mi ne odgovara, ne znam zašto pijem. Da nisam bio pijan, ništa se ne bi desilo - rekao je Jovanović koji je po odlasku kući, krvavu garderobu spalio u peći.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike