Osumnjičen da je primao mito od zatvorenika: Određen pritvor upravniku zatvora u Nišu

24.12.2021

08:08

0

Njima je pritvor određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo

Osumnjičen da je primao mito od zatvorenika: Određen pritvor upravniku zatvora u Nišu
Profimedia

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal je odredio juče, nakon saslušanja osumnjičenih Dejana Panića, Snežane M i Hidajet J. i doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju do 30 dana i to prema Dejanu Paniću i Snežani M, saopštio je Viši sud u Beogradu. 

Njima je pritvor određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, a prema H .J. usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku.

- Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZКP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja - navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom Dejanu Paniću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 КZ i primanje mita iz člana 367 stav 3 u vezi sa stavom 1 КZ, a osumnjičenima Snežani M. i H.J izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 КZ i primanje mita u pomaganju iz člana 367 stav 3 u vezi sa stavom 1 КZ u vezi sa članom 35 КZ.

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam