Pijan usmrtio starca iz bezobzirne osvete: Deka ga prijavio za krađu alata, a ubijen jer je rekao da mu neće dati za cigare na robiji!

14.01.2022

10:58

0

Autor: Maja Kostić

Miljan Jovanović (23) iz sela Donji Dušnik kod Gadžinog Hana odbio je ranije potpisivanje sporazuma o priznanju krivice

Pijan usmrtio starca iz bezobzirne osvete: Deka ga prijavio za krađu alata, a ubijen jer je rekao da mu neće dati za cigare na robiji!
Sava Krstić ubijen zbog alata i cigareta: Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia/Pixabay

- Deda Savu sam poznavao od malena. Odlazio sam kod njega stalno i pomagao mu, moj deda se družio sa njim. Pre nekoliko godina sam ukrao neki alat od njega i on  je to prijavio policiji pa me je zbog toga čekala robija - ovo je danas pred Višim sudom u Nišu izjavio Miljan Jovanović (23) koji se tereti da je ubio Savu Krstića (93) krajem novembra prošle i to iz bezobzirne osvete jer ga je prijavio zbog krađe alata.

Tog 28.novembra 2020. godine, kako je dalje naveo optuženi u svojoj odbrani, napio se u kafani Ognjište i popio 7 krigli piva. Kafana se zbog epidemije zatvorila u 17h pa je sam otišao do prodavnice i kupio još 3 limenke piva.

- Kada sam i to popio, otišao sam do Save kući. On je sedeo sa komšijom, pili su rakiju i ponudili si da sednem sa njima da popijem. Počeli su da me provocijaju, vređaju, da sam lopov, probisvet. Onda je komšija otišao kući, a ja sam pitao Savu da li bi hteo da mi šalje cigarete u zatvoru pošto zbog njega idem tamo. Opsovao mi je majku i babu i tada sam počeo da ga tučem. Nisam želeo da ga ubijem. Udario sam ga nekoliko puta a on je počeo mnogo da krvari. Odveo sam ga u dnevnu sobu i tamo ga još dva puta udario jer mi je opsovao i babu. Onda sam ga odveo do kupatila da se umije, a on je pao i povredio se. Smestio sam ga u krevet a kada sam otišao kući popio sam šest bromazepama. Nisam znao da li je živ pa sam se vratio da pogledam. Davao je znake života ali ja sam bio van sebe i nisam zvao Hitnu, reči su optuženog Joanovića.

 Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje jer je starac imao pristojnu penziju i ušteđevinu

Miljan Jovanović iz sela Donji Dušnik kod Gadžinog Hana odbio je ranije potpisivanje sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom kojim bi mu, zbog teškog ubistva, bila izrečena kazna zatvora od osamnaest godina pa se danas našao pred sudom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike