Nadvio se "crni obak" nad selom kod Niša: Dva ubistva i nesreća za samo godinu dana u mestu koje nema ni 300 stanovnika!

04.07.2021

06:37 >> 06:40

0

Autor: J.B.O.

Sve je počelo u avgustu prošle godine

Nadvio se "crni obak" nad selom kod Niša: Dva ubistva i nesreća za samo godinu dana u mestu koje nema ni 300 stanovnika!
Copyright Printscreen/YouTube

Pogibija D.K. iz Donjeg Dušnika, koji je nastradao 2. jula prilikom čišćenja šumskih puteva ispod Ibrovice, vrha planina Seličevice, treća je tragedija koja se dogodila za manje od godinu dana u ovom selu, u opštini Gadžin Han kod Niša.

Donji Dušnik je inače selo koje nema ni 300 stanovnika – prema poslednjem popisu tačno 237.

Naime, 16. avgusta u ataru Kaletinca, prošle godine u nesreći u lovu, nastradao je lovac Predrag Milojković (53) iz Donjeg Dušnika. Njega je hicima iz lovačke puške ubio lovac Miroslav Čolaković (54) iz Gornjeg Dušnika, piše Kurir.

Čolaković je na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu negirao odgovornost za ubistvo iz nehata, zbog kojeg mu, ukoliko krivično delo bude dokazano, preti četiri godina robije.

Čolaković se pred sudom pravdao da je video siluete divljači, a da je puška opalila, kada se okliznuo i pao na koleno. Iz žbunja, oko 20 metara dalje od njega, začuo je jauk nakon čega je izašao ranjeni Predrag koji je preminuo na putu za ambulantu…

Suđenje za ubistvo u lovu još uvek traje i nije okončano prvostepeno.

Ubistvo komšije

U novembru prošle godine u Donjem Dušniku, brutalno je ubijen meštanin Sava Krstić (93), a za zločin je ubrzo osumnjičen njegov komšija iz sela Miljana J. (22), kome, ako se optužbe dokažu pred sudom, preti i kazna doživotne robije.

Miljan J. je optužen da je 28. novembra prošle godine ubio nesrećnog starca u njegovoj kući u Donjem Dušniku.

Pročitajte još:

On se tereti da je zločin počinio iz osvete jer je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora zbog krađe alata koju je ubijeni prijavio još 2017. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike