Majci dečaka koji je umro od stravičnih opekotina ukinut pritvor, puštena da se brani sa slobode! Deca bila sama u kući?

24.03.2022

19:11

0

Ukinut pritvor T. S. majci dvoipogodišnjeg dečaka G. S. koji je nastradao od opekotina zadobijenih 29. januara

Majci dečaka koji je umro od stravičnih opekotina ukinut pritvor, puštena da se brani sa slobode! Deca bila sama u kući?
viber_image_2022-01-29_14-44-26-902 - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, ukinut je pritvor T. S. (32) majci dvoipogodišnjeg dečaka G. S. koji je nastradao od opekotina zadobijenih 29. januara pod zvanično još neutvrđenim okolnostima. Nakon ukidanja ove mere, ona je puštena iz Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj toponici, gde se nalazila radi ocene psihičkog stanja, i daljem toku postupka braniće se sa slobode.

- Na predlog tužilaštva osumnjičenoj je ukinut je pritvor jer su prestali razlozi zbog kojih je bio određen, odnosno jer je u međuvremenu saslušan svedok koji prethodno nije dao iskaz - kaže portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

24sedam/Maja Kostić
 

Nakon tragedije, majka dečaka T. S. (32) je bila uhapšena i posle toga osumnjičena za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza, dok se njena majka D. T. sumnjiči samo za nepružanje pomoći, a krivična prijava protiv nje je podneta u redovnom postupku.

Dečak je zadobio opekotine 28. januara oko 16 časova, a preminuo je u toku noći 29. januara oko četiri časa iza ponoći. Poziv Hitnoj pomoći upućen je tek kada je primećeno da ukućani dečaka ne mogu da probude a lekari su po dolasku na lice mesta mogli da konstatuju samo smrt.

Baka D. T. je prvo ispričala da je dečak zadobio opekotine tako što je sam skinuo odeću i odvrnuo vodu na tušu, dok je D.T. oblačila petogodišnju unuku, a T. S. hranila šestomesečnu bebu. Međutim, ona je promenila iskaz pa sada tvrdi da u momentu kada se dečak povredio, ni ona ni majka dečaka T. S. (32) nisu bile u stanu u Novoj železničkoj koloniji gde stanuje kao podstanar već je u stanu navodno bila samo njena mlađa ćerka koja ima 11 godina i G. S. a da se dečak opekao vrelom vodom čule su kada su se vratile kući. Navodno je i jedanaestogodišnja devojčica potvrdila da je kupala dečaka kada je on slučajno povukao vruću vodu i slučajno se opario, zadobivši na taj način opekotine na celom telu.

24sedam/Maja Kostić
 

Svedok na čije se saslušanje čekalo, bila je upravo jedanaestogodišnja ćerka D .T., mlađa sestra T. S. i majka nastradalog dečaka.

Advokat Miroslav Ristić pozdravio je odluku o ukidanju pritvora i kaže da je na tužilaštvu da donese odluku da li će uopšte da vodi postupak protiv T. S.

- Nema dokaza da je ona to delo izvršila jer ona nije ni bila u kući kad se to desilo. Bila je napolje sa njenom majkom, bakom dečaka, što je potvrdila i njena mlađa sestra koja ima 11 godina. Prema nalazu veštaka, ona je bila bitno smanjene uračunljivosti - kaže advokat Ristić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike