Kertes oslobođen optužbi za šverc cigara

25.03.2022

14:31

0

Istraga protiv njih je pokrenuta tokom 2007. godine

Kertes oslobođen optužbi za šverc cigara
Capture - Copyright Slika ekrana/Jutjub/ B92

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašenjeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa od optužbi da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa krijumčarenjem cigareta u Srbiju od 1996. do 2001. godine.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Kertes u aprilu prošle godine oslobođen od optužbi. Takođe, potvrđena je i odbijajuća presuda Bojani Jeremić (Bajrušević) Miodragu Prailoviću i Predragu Jovančiću pošto su optužbe protiv njih zastarele, saznaje Tanjug.

Nakon prvog suđenja Bojana Jeremić bila je osuđena na pet godina zatvora zbog krijumčarenja cigareta, dok su ostali bili oslobođeni, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

U međuvremenu optužbe protiv Jeremićeve, Prailoviću i Jovančiću su zastarele, a Kertes je oslobobođen.

Istraga protiv njih je pokrenuta tokom 2007. godine.

U ovom slučaju istraga se svojevremeno vodila i protiv Marka Miloševića i Mirajane Marković zbog ševrca cigareta. Marko MIlošević je pod sumnjom da je u u šverc ušao sa Vladimirom Kovačevićem, da bi, posle njegovog ubistva, posao nastavila njegova udovica - Bojana Jeremić.

AP Photo /Darko Vojinovic
 

Udovica i sin nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u međuvremenu su pobegli iz Srbije i dobili u Ruskoj Federaciji status izbeglica, pa je krivični postupak protiv njih u prekidu.

Mira Marković je premunula u aprilu 2019. godine.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike