Belivuk nije smeo da priđe Obrenovcu dok je Bane bio živ! Meštani veruju da vođa "Principa" nije naručio likvidaciju Penčića (FOTO)

21.03.2022

19:45

0

"Banetovo ubistvo nema veze sa Belivukom, jer da su hteli da ga se reše završio bi u ritopečkoj klanici", kaže naš sagovornik

Belivuk nije smeo da priđe Obrenovcu dok je Bane bio živ! Meštani veruju da vođa "Principa" nije naručio likvidaciju Penčića (FOTO)
Branislav Penčić ubijen u Obrenovcu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Instagram

Veljko Belivuk i njegovi "Principi" nisu smeli da priđu Obrenovcu i tržištu droge u ovom gradu dok je bio živ Branislav Bane Penčić (41), koji je, kako tvrde u Obrenovcu, bio jedan od vodećih narko-dilera u ovom gradu. Obrenovčani ne veruju u medijske spekulacije da je ubistvo Penčića iz zatvora naručio Veljko Belivuk, "jer on trenutno ima pametnijih stvari o kojima mora da brine".

Penčić je, da podsetimo, do 2013. godine bio vođa navijačke grupe Partizana "Hed hanters". Na pedesetak metara od zgrade ispred koje je likvidiran u Ulici Vuka Karadžića, na fasadi druge višespratnice", nalazi se grafit grupe "Hed hanters".

- Vidim da se piše svašta. Obrenovac je, nažalost, odavno poznat po trgovini drogom i narkomaniji. Ovde ili ste narko-diler ili narkoman. Retki su oni koji su strejt - kaže jedan od građana Obrenovca.

Naši sagovornici koji sebe smatraju upućenim tvrde da ubistvo Penčića, koji je u poslednje vreme živeo u Austriji, nema veze sa navijačkim krugovima, ali da bi motiv zločina trebalo tražiti u neraščišćenim računima oko narkotika.

- Tačno je da je Bane već šest godina bio u svađi sa Dariom Đorđevićem, poznatijim kao Dekster, a koji je saradnik Veljka Belivuka. Navodno ga je Đorđević godinama držao na listi za odstrel. Njihov sukob datira još iz Austrije, gde je Dekster i hapšen sa drogom. Banetovo ubistvo nema veze sa Belivukom, a ni sa Đorđevićem, jer da su hteli da ga se reše to bi učinili odavno i završio bi u ritopečkoj klanici - kaže za 24sedam jedan od žitelja Obrenovca upućenih u kriminalna zbivanja.

Ubica stigao "fijat puntom"

Branislav Penčić, da podsetimo, ubijen je sa tri hica u grudi iz pištolja sa prigušivačem, u momentu kada je sa suprugom izlazio iz kuće svojih roditelja u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu, a sumnja se da je napadača dovezao saučesnik u automobilu "fijat punto".

U njega je, prema prvim informacijama iz istrage, pucao muškarac koji je pre toga sedeo na suvozačevom mestu u "fijat puntu". Nakon što je ispalio hice, utrčao je u vozilo, u kojem ga je čekao saučesnik. Velikom brzinom su pobegli.

Na listi za hapšenje sa Kimijem i Vavićem

Branislav Penčić se pre devet godina našao na navodnoj listi za hapšenje huligana koju su objavili beogradski mediji. Na toj listi se našao 51 huligan, 32 „navijača“ Crvene zvezde i 19 „navijača“ Partizana. Među zvučnim imenima bili su Velibor Dunjić, Aleksandar Vavić, Miloš Radisavljević Kimi, Đorđe Prelić Prela, ali i Penčić.

Postoje snimci kamera, postavljenih u ulici i okolini, na kojima se vidi "fijat punto", kao i momenat kada se ovo vozilo udaljava sa mesta ubistva.

U prvom momentu sumnjalo se da je u Penčića pucano iz snajpera sa oko 30 metara udaljenosti. Kasnijom istragom, međutim, utvrđeno je da je oružje zločina ipak bio pištolj sa prigušivačem.

Penčić je bio ranjavan, odranije je poznat policiji, a protiv njega je ranije podneto više od 12 krivičnih prijava zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje, otmica, neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice, krađa i drugih.

Krupna zverka

Neki od Obrenovčana tvrde da je Penčič ranije bio krupna zverka i rasturao nezamislive količine narkotika. Bio je među najvećim dobavljačima droge, zbog čega su mu za petama bili mnogi, a među njima i Dekster.

Dario Đorđević je vođa organizovane kriminalne grupe koji je u junu prošle godine uhapšen u Beču. Pao je sa 10 kilograma heroina, a u Srbiji se tereti za trostruko ubistvo. Uhapšen je u međunarodnoj akciji koju je predvodio FBI, a veliku pomoć je pružila upravo naša policija.

- Reč je o bandi koja radi za onoga ko im više plati i za novac su bili spremni da urade i radili su sve. Ovo je bila ozbiljna organizovana kriminalna grupa, koja ima puno krvi i droge na rukama - rekao je tada posle hapšenja ministar Aleksandar Vulin za beogradske medije, dodavši da je Đorđević učestvovao u pripremi više likvidacija.

Srpska policija je duži period pratila Đorđevića, a zatim je kolegama u Austriji javila da će on stići u Beč sa drogom.

Dario se dugi niz godina vodio kao nestali ili žrtva klanova i mnogi nisu znali ništa o njemu. Evropske policije i dalje tragaju za njegovim mnogobrojnim saradnicima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike