Pretukao fudbalera? Drugi akter pucnjave u klubu "Stefan Braun" odranije poznat policiji

16.03.2022

12:44

0

Nikola Stanković zvani Pivce ranije osumnjičen da je učestvovao u napadu na fudbalera Aleksu Terzića

Pretukao fudbalera? Drugi akter pucnjave u klubu "Stefan Braun" odranije poznat policiji
Aleksa Terzić i Ivan Ilić - Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Nikola Stanković, drugi uhapšeni za pokušaj ubistva Mira Čuljkovića u beogradskom noćnom klubu "Stefan Braun", kao i njegov saučesnik Slavoljub Trajković, odranije je poznat policiji. On je u novembru 2019. godine bio uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalskog reprezentativca Aleksu Terzića.

Policija je tada, da podsetimo, uhapsila osumnjičenog Nikolu Stankovića, zvanog Pivce, zbog sumnje da je pretukao fudbalera. Tada su sa njim privedene i dve devojke.

Napad na Terzića dogodio se u Beogradu u blizini Autokomande.

- Vraćao sam se iz Niša. U toku vožnje, kod Autokomande, presreo me je „audi" sa zatamnjenim staklima. Vozač je bez ikakvih razloga pokušao da me zaustavi - rekao je tada navodno Terzić policajcima.

Kada je zaustavio automobil, kako je fudbaler ispričao u policiji, izašao je muškarac i rekao mu: "Daj 5.000 evra ili ćemo te oteti!" On je kazao i da su ga tukli i nogama i rukama, ali da je uspeo da pobegne.

Nikola Stanković Pivce pre ovog hapšenja bio je poznat policiji po raznim krivičnim delima - razbojništvima, krađama, nasilničkom ponašanju, posedivanju droge i oružja i nanošenju teških povreda.

Drugi uhapšeni, Slavoljub Trajković zvani Trajko, takođe je poznat policiji, iz zatvora je izašao 2020. godina. Njegovo ime pominjano je u istrazi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Svedok saradnik Bojan Hrvatin ispričao je da je taj kriminalni klan pripremao njegovu likvidaciju, jer su saznali da on sa Aleksandrom Gligorijevićem zvanim Puki namerava da ubije Belivuka i Miljkovića i da preuzme njihove poslove sa drogom. Navodno, od njegove likvidacije klan nije odustao, ali su uhapšeni pre nego što su uspeli da ga ubiju, dok je Gligorijević namamljen i ubijen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike