Boća sa pancirom i šlemom na glavi prebačen u zatvor na Klisi: Saslušan osumnjičeni za ubistvo MMA borca

10.03.2022

14:53

0

Autor: 24sedam

Bivši policajac se tereti da je organizovao oružani napad na Gorana Kovačevića, kada je ubijen njegov telohranitelj

Boća sa pancirom i šlemom na glavi prebačen u zatvor na Klisi: Saslušan osumnjičeni za ubistvo MMA borca
Dalibor Bogdanović Boća i Uroš Stefanović - Copyright Printscreen/YouTube

Bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća (44) koji je osumnjičen da je organizovao napad na Gorana Kovačevića Goranca tokom kojeg je ubijen MMA borac Uroš Stefanović priveden je danas u Viši sud u Novom Sadu. Sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog uznemirenja javnosti i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela za koje se sumnjiči kao i mogućnosti ponovnog bekstva.

Bogdanović je sinoć oko 22 sata došao u prostorije policijske stanice u Bulevaru kralja Petra I, bez prisustva advokata i predao se nadležnima koji su mu odredili policijsko zadržavanje do 48 sati.

24sedam/Faceboook
 

Budući da je za njim bila raspisana međunarodna poternica policija ga je poštujući zakonsku proceduru odmah sa pancirom i šlemom na glavi radi lične sigurnosti i u pratnji brojnih pripadnika žandarmerije prebacila u pritvorsku jedinicu novosadskog Okružnog zatvora u naselju Klisa.

Bogdanović je osumnjičen da je bio nalogodavac ili posrednik između nalogodavca i izvršioca u slučaju pokušaja ubistva poznatog kriminalca iz Vojvodine Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitelja, MMA borca Uroša Stefanovića.

Policija je ubrzo nakon krvavog napada u kome je ubijen Stefanović a Kovačević ranjen u ruku, na osnovu DNK tragova identifikovala ko se nalazio sve u vozilu koje je presrelo oštećene i iz kog je na njih pucano. Sumnja se da se Boća nalazio na zadnjem sedištu, dok je kolima upravljao bivši reprezentativac u streljaštvu Daniel Janjoš, koji se nekoliko dana nakon incidenta predao policiji i od tada se nalazi u pritvoru.

Obojica se terete za krivična dela teško ubistvo, pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje i posedovanje oružja a tužilaštvo još utvrđuje sve okolnosti i motive koji su doveli do krvavog pira koji je podsećao na mafijašku sačekušu i likvidaciju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike