Otkrivamo: Koliko je novca Boća platio Janjošu za likvidaciju Goranca

21.09.2021

09:35 >> 10:34

0

Autor: Mi. S.

U krvavom obračunu u ruku je ranjen Goran Kovačević, a ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović

Otkrivamo: Koliko je novca Boća platio Janjošu za likvidaciju Goranca
Copyright 24sedam//M. M./ATAImages/YouTube/FK Vojvodina

Nekadašnji policajac Dalibor Bogdanović Boća, kako 24sedam nezvanično saznaje u tužilaštvu, platio je Danielu Janjošu (42) 25.000 evra za  likvidaciju Gorana Kovačevića Goranca.

Janjoš se posle 13 dana od krvavog obračuna u kome je Goranac ranjen u ruku, a ubijen pripadnik njegovog obezbeđenja MMA borac Uroš Stefanović (27), predao policiji u strahu od Boće, ali i Gorančevih prijatelja.

Pročitajte još

Janjoš je, kako saznajemo, rekao da više nije mogao da se krije. Naveo je da je pucao iz heklera, jer ga je Stefanović prvi napao.

Prema nezvaničnim informacijama iz tužilaštva, Janjoš je priznao i da je pucao iz kalašnjikova na Goranca koji je bio meta napada. Rekao je i da je na zadnjem sedištu automobila iz kog je pucao sedeo Boća.

U napadu ubijen Kovačević telohranitelj, MMA borac Uroš Stefanović 24sedam/Faceboook

U rasvetljavanju ovog zločina, kako saznajemo, pomoći će  i snimci sigurnosnih kamera. Na jednom snimku vidi se potera ulicama Novog Sada. Kroz raskrsnicu prvo prolaze četiri motocikla na kojima su bili Kovačević, Stefanović i dvojica Kovačevićevih sinova.

Nekoliko sekundi kasnije za njima, velikom brzinom, stiže zeleni pežo pikap sa Janjošem i Bogdanovićem. Vatreni obračun počeo je kad su motociklisti ušli u dvorište u Cankarevoj ulici u Novom Sadu.

Stefanović se parkirao i ostao ispred zgrade, a Goranac je ušao u garažu gde  se kratko zadržao.

Prema kazivanju očevidaca, rafali su se čuli kad je Kovačević izašao iz garaže. Stefanović je stao ispred pežoa i pokušao da spreči Janjoša.

Dalibor Bogdanović Boća YouTube/FK Vojvodina

Izrešetan je pao je preko gelendera, a jedan od metaka pogodio je Goranca u ruku.Jedan od svedoka pretpostavio je da je Bogdanović pucao sa zadnjeg sedišta vozila.

Janjošu je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio ubistvo. Novosadska policija našla je oružje za koje se pretpostavlja da je korišćeno u zločinu.

Oružje je nađeno u šiblju u mestu Rumenka. Na mestu zločina nađene su dve vrste čaura, koje su ispaljene iz dva oružja, pa se pretpostavlja da je pucao i Bogdanović.

U Rumenki je 2. septembra nađen i pežo koji su koristili osumnjičeni. U tom automobilu, kako saznajemo, ostali su DNK i drugi tragovi koji su policiju uputili na Janjoša i Bogdanovića, koji je i dalje u bekstvu.

Kovačević i Bogdanović, da podsetimo, bili su prijatelji, a sudi im se i zbog optužbi da su pre četiri godine oteli Gorana Cvijetića za koga su verovali da je  ubio Teodoru Kaćanski, devojku njihovog prijatelja.

Pročitajte još

Kasnije su se sukobili; a veruje se da je Boća organizovao likvidaciju Goranca, jer je ubeđen da je on naručilac nekoliko bombaških napada na njega. Policija je svojevremeno u Bogdanovićevoj zgradi našla postavljenu eksplozivnu napravu i uhapsila čoveka osumnjičenog da je postavio bombu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike