Osumnjilčeni za ubistvo MMA borca u Novom Sadu ostaje iza rešetaka: Međunarodna poternica za Boćom!

15.02.2022

16:53

0

Produžen pritvor D. J. osumnjičen za pucnjavu u kojoj je ubijen Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević Goranac

Osumnjilčeni za ubistvo MMA borca u Novom Sadu ostaje iza rešetaka: Međunarodna poternica za Boćom!
Copyright 24sedam/Faceboook

D. J. (43), jednom od osumnjičenih za pucnjavu u kojoj je 2. septembra prošle godine na Detelinari ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (48), produžen je pritvor. Pritvor mu je produžen za još mesec dana, to jest do 14. marta, potvrđeno je u Višem sudu u Novom Sadu.

Ta mera mu je posle hapšenja izrečena zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti, odnosno dovršiti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nepune dve nedelje posle pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitelja, MMA borca Uroša Stefanovića, D. J. se predao novosadskoj policiji i od tada se nalazi iza rešetaka.

Osim njega, za pucnjavu se sumnjiči i bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, za kojim je raspisana međunarodna poternica i još je u bekstvu.

Za njih dvojicom poternica je bila raspisana 7. septembra, a tužilaštvo je potvrdilo da je uz poternicu predloženo i određivanje pritvora za obojicu osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je D. J. vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića, a kad se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana "sačekuša" i sa kim je bio tokom zločina. Napadači su Goranca i Stefanovića presreli su kolima u Cankarevoj 8. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je "sačekuša" i na njih je otvorena vatra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike