Ko iz novosadske elite čuva ubicu mladog MMA borca!?

06.11.2021

17:44

0

Autor: 24sedam

Bogdanović već dva meseca uspeva da izbegne hapšenje i sasvim je jasno da mu to uspeva zahvaljujući jakim vezama.

Ko iz novosadske elite čuva ubicu mladog MMA borca!?
Copyright Printscreen/YouTube

Ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića, koje se dogodilo 2. septembra u Novom Sadu, policija je brzo rasvetlila, ali glavni osumnjičeni Dalibor Bogdanović Boća je i dalje u bekstvu.

Kako je 24sedam na osnovu ekskluzivnih saznanja ranije pisao, ovaj bivši policajac umakao je policijskoj poteri zahvaljujući zaštiti drugosrbijanske novosadske elite.

Ko štiti Bogdanovića?

- Odbegli Dalibor Bogdanović izbegao je hapšenje, uprkos munjevitoj akciji policije koja je za samo 48 časova od napada, imala sklopljen mozaik ko je ubica Uroša Stefanovića. Operativnim radom kao i prikupljenim materijalnim dokazima sa mesta vatrenog okršaja, pre svega uzetim DNK tragovima, došlo se do Bogdanovića kao glavnog osumnjičenog – rekao je tada odlično obavešteni izvor 24sedam.

Printscreen/YouTube
 

Kako je dalje naveo, kad se krenulo u Boćino hapšenje, on je iz određenih bezbednosnih i poslovno-estradnih krugova imao dojavu da se skloni.

- Lažna novosadska elita, umrežena iz nekoliko bitnih sfera društvenog života ovom gradu, u koju su se takođe inflitrirali i pojedinci iz sveta kriminala, ali i pojedinci iz bezbednosnih struktura, pruža Bogdanoviću zaštitu. To su njegovi jataci, i pored činjenice da je ovaj bivši pripadnik odavno prešao na drugu stranu zakona, gde se nije libio ni da ubije – objasnio je izvor 24sedam.

Bogdanović, dakle, već dva meseca uspeva da izbegne hapšenje i sasvim je jasno da mu to uspeva zahvaljujući jakim vezama. Ali ko je tako moćan da uspeva da sakrije glavnog osumnjičenog za ubistvo i kako je Bogdanović od policajca postao veoma bogat i opasan čovek? 

Čankov telohranitelj se obogatio za vreme vladavine DS-a

Bogdanović je prvi put u medijima pominjan kao telohranitelj lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i tada aktivni policajac koji je iz interventne jedinice premešten na administrativne poslove, navodno zbog kršenja radne discipline.

Printscreen/Youtube, Newsmax Adria
 

Inače, Bogdanović je neverovatnom brzinom od  običnog policajca postao veoma bogat čovek, a taj strmoglavi rast njegovog bogatstva se dešava za vreme vladavine Demokratske stranke pod kontrolom Bojana Pajtića. Padom DS-a sa vlasti, Bogdanović se suočava sa “poslovnim problemima”, ali očigledno zadržava neke moćne prijatelje koji su u stanju da ga dva meseca kriju od organa gonjenja iako je optužen za jedno od najtežih krivičnih dela.

Pajtić se zasad nije izjašnjavao o njegovim eventualnim vezama sa Bogdanovićem, iako bi bilo zanimljivo čuti u kakvim je odnosima nekadašnji predsednik DS-a bio sa ovim bivšim policajcem koji se neverovatnom brzinom obogatio upravo za vreme režima te partije.

Često na meti napada

Podsetimo, Bogdanović je više puta bio na meti napadača.

Prvi napad na Bogdanovića dogodio se u oktobru 2014. godine kada je vođa navijačke grupe “Korida” Jovan Kecman u njega ispalio tri metka tokom provoda u centru Novog Sada. Bogdanović je bio upucan u stomak, ali je uspeo da se oporavi.

Drugi napad dogodio se u maju 2019. godine kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo leve noge.

Početkom ove godine, u zgradi u kojoj živi u Zemunu, u oknu lifta, pronađen je eksploziv koji je trebao biti aktiviran.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike