Komšije progovorile o mladiću koga je ubio pijani vozač kod Bačke Topole: "Duša od deteta, bio je spreman svakom da pomogne"

06.03.2022

13:46

0

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu

Komšije progovorile o mladiću koga je ubio pijani vozač kod Bačke Topole: "Duša od deteta, bio je spreman svakom da pomogne"
adult-ge8735420a_1280 - Copyright Pixabay

Noćas se u selu Gunaroš, nedaleko od centra Bačke Topole dogodila tragedija, u kojoj je život izgubio devetnaestogodišnji mladić Enrike Kančar, za čiju smrt je osumnjičen i uhapšen D.T. (22) iz sela pored Bačke Topole.

Policija u Subotici je potvrdila ovu nesreću, nakon koje je uhapšen D. T. (2000) iz okoline Bačke Topole, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičeni se tereti da je noćas u naselju Gunaroš, upravljajući vozilom, u stanju teške alkoholisanosti i bez položenog vozačkog ispita, udario devetnaestogodišnjeg pešaka, koji je usled povreda preminuo na licu mesta, saznaje "Kurir". 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Meštani Gunaroša kažu da su oba mladića iz susednih sela Bogaraša i Gunaroša, blizu Bačke Topole, a za nastradalog devetnaestogodišnjeg Enrikea imaju smao reči hvale.

- Mladić je dobar dečko, baš fini momak. Završio je za pekara i odnedavno otišao da zaradi koji dinar u inostranstvu. Vozio je često bicikl u selu, a sada je došao zbog neke proslave u porodici, kažu da je neko imao rođendan u familiji, i eto teške sudbine, da pogine na taj način - rekao je meštanin iz Gunaroša.

Kako se nezvanično saznaje, pre porodične proslave, Enrike je sinoć otišao da se pozdravi sa svojim društvom, u nekom kafiću u susednom selu Gunaroš, a u povratku je stradao.

- Mladić je bio toliko dobar, imao srca za svakog ko mu se požali, bio spreman da svakom pomogne. Duša od deteta, vredan i radan. Ne znamo kako je došlo do nesreće, da ga udari momak iz Gunaroša. Ni taj dečko koji ga je udario autom nije loš, ali kažu da nije imao vozačku dozvolu, a i da je popio pre vožnje. Ne znamo ništa više o njemu, ali svi mi meštani iz Gunaroša smo inače zabrinuti, jer mnogi voze automobile, a jedva poneko ima dozvolu - izjavio je jedan od suseda za "Kurir".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike