Kaprićoza s "majonezom", pica s "pavlakom": Picerija u Ripnju dostavljala drogu, policija provalila lozinke za kokain, spid, "travu", skank!

06.03.2022

11:00

0

Hapšenje krenulo kad je stigla porudžbina za kaprićozu sa oko kilogram majoneza

Kaprićoza s "majonezom", pica s "pavlakom": Picerija u Ripnju dostavljala drogu, policija provalila lozinke za kokain, spid, "travu", skank!
Pica - Copyright Pixabay

Domišljati dileri koji su drogu isporučivali uz naručenu picu nisu ni slutili da su pod prismotrom policije. Oni su im napravili zasedu kada im je poručena kaprićoza sa majonezom.

Deset dana trajala je policijska prismotra jedne picerije u beogradskom naselju Ripanj koja se našla na meti inspektora zbog sumnje da vlasnik i dostavljač osim pice isporučuju i drogu! Akcija hapšenja je krenula kada su inspektori došlo do informacije da osumnjičeni D. J. (25) i G. D (31) kreću u isporuku „kaprićoze sa majonezom“. Znali su da je u pitanju šifra za drogu skank!

Jedna od lozinki bila je i „feferona“. U zavisnosti od toga koliko je traženo ljutih papričica na pici, znalo se koliko paketića trave treba dostaviti. Tri feferone značilo je tri paketića droge. Nije se srljalo sa hapšenjem. Gomilali su se dokazi, a daljom istragom je provaljena i šifra za skank.

- Tada bi osoba poručila kaprićozu sa majonezom. Pica sa pavlakom je označavala spid. Pica sa ekstra belim prelivom... - pa mislim da je svima jasno o čemu se radi - rekao je za medije izvor iz policije.

On je dodao da se u akciju hapšenja krenulo kada je stigla porudžbina za kaprićozu sa oko kilogram majoneza.

Belivukov vojnik raznosi ćevape

- Manje količine droge uglavnom je isporučivao dostavljač picerije. U ovu isporuku se uključio i sam vlasnik, jer se radilo o većoj količini narkotika. Oni su se iznenadili kada smo ih presreli i pretresom potvrdili ono što smo i sumnjali. Sada utvrđujemo od koga su nabavljali robu, a na osnovu evidencije dobijene prismotrom znamo kome su sve i šta isporučivali - kaže izvor.

On objašnjava da se na tržištu droge kilogram kanabisa prodaje po ceni od 1.200 do 1.400 evra po kilogramu, dok visokokvalitetni skank (hibridna sorta) uzgajan u zatvorenom prostoru košta od 1.600 do 2.000 evra.

Filip Golubović (26) iz Berana, optužen da je Veljku Belivuku prenosio poverljive policijske informacije od inspektora Božidara Stolića, trenutno se brani sa slobode i zarađuje novac kao dostavljač hrane za jedan poznati restoran u Beogradu.

Golubović se tereti da je suspendovanom operativcu SBPOK Stoliću kao posrednik, davao novac za poverljive podatke iz istrage o Belivukovom i „kavačkom klanu“, a brani se sa slobode zato što je priznao da je sarađivao sa Stolićem.

"Poslovao" sa Stolićem

Golubović je, da podsetimo, istražiteljima detaljno objasnio kako je „poslovao“ sa Stolićem tokom 2020. i 2021. godine, ali nije otkrio kome je sve dostavljao službene tajne posle hapšenja Belivuka 4. februara prošle godine.

Golubovićevo ime je i 21. avgusta prošle godine punilo novinske strane kada je prijavljeno da je otet. Četiri dana kasnije policija ga je pronašla u jednom stanu u Borči. Par meseci kasnije, na suđenju otmičarima, Golubović je tvrdio da je otmicu inscenirao da bi se sakrio od kriminalaca kojima je dugovao novac.

Pre dve godine beogradska policija je razbila sličnu mrežu dilera i uhapsila vlasnika picerije „Gonzales“ na Zvezdari.

Vladimir Đ. (41) uhapšen je u martu 2020. godine. U februaru ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno ga je osudio na tri i po godina zatvora jer je prodavao marihuanu. Uslovno na tri meseca osuđen je Nikola Š. (28) koji se teretio samo za neovlašćeno držanje droge. Od njega je oduzeto 1,89 grama marihuane, dok je od vlasnike picerije zaplenjeno 59,75 grama kanabisa i jedna elektronska vagica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike