Krvava subota u Srbiji: Devojka sedela u lokvi krvi nakon pucnjave, jeziv obračun u Nišu, sedam porodica čeka rezultate obdukcije!

05.03.2022

19:45

0

Jutro je počelu vešću da je oko sedam sati došlo do pucnjave na Autokomandi u kojoj ima povređenih

Krvava subota u Srbiji: Devojka sedela u lokvi krvi nakon pucnjave, jeziv obračun u Nišu,  sedam porodica čeka rezultate obdukcije!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Google Maps/Profimedia

Gotovo svakog dana stupci crne hronike u Srbiji pune se vestima o saobraćajnim nesrećama, ubistvima, tučama, samoubistima i slično. Takav je, na žalost, bio i prvi dan ovog vikenda koji, bez dileme, možemo nazvati crnom subotom.

Jutro je počelu vešću da je oko sedam sati došlo do pucnjave na Autokomandi u kojoj ima povređenih.

Tom prilikom, M.K. (20) ranjen je u nogu kada je nakon tuče nekoliko mladića jedan od njih u njega ispalio jedan hitac, a potom pobegao. Ranjeni mladić prevezen je u UC, dok su dvojica napadača pobegla i policija traga za njima.

Printscreen/TV Prva
 

Prema nezvaničnim saznanjima, pretpostavlja se da su četvorica muškaraca među kojima je i ranjeni mladić sedeli u restoranu, kao i da je bila jedna devojka. Takođe, pretpostavlja se da su napadači pobegli taksijem.

- Sumnja se da nisu sedeli za istim stolom i da je došlo do svađe,možda zbog devojke, a potom i tuče. U jednom trenutku jedan od muškaraca je pucao i ranio mladića . Dvojica napadača su nakon pucanja pobegla - objasnio je izvor upoznat sa slučajem.

Devojka dozivala "ljubavi, ljubavi stani"

Ranjeni M. K. takođe jr pobegao s mesta obračuna, kao i njegovi napadači, a uplakana devojka ga je  dozivala: "Ljubavi, ljubavi stani", sedeći u njegovoj krvi ispred kafane na Autokomadni u Beogradu.

Prema rečima radnika obližnih lokala, sve se desilo u nekoliko minuta.

- Sela je bukavlno na pod pored lokve gde je njen dečko upucan. Stvorila se gužva, a čuli smo da su svi bili pijani, čak i ta devojka. Valjda je problem u kafani izbio zbog nje, a ti mladići su odmah zapucali.

Užas na Novom Beogradu

U Ulici Jurija Gagarina 39 na Novom Beogradu zatečeno je telo muškarca, koji je prema procenama imao oko 65 godina.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je reč o samoubistvu, odnosno da je muškarac skočio sa terase stana.

Nakon uviđaja će se znati zbog čega je muškarac odlučio sebi da oduzme život.

Novi Beograd, Printscreen / Google maps
 

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Obračun u Nišu

Policija u Nišu uhapsila je M. Ć. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda.

- On se sumnjiči da je noćas u centru grada, nakon verbalne rasprave, nožem povredio mladiće starosti 32 i 19 godina. Oni su prevezeni u niški Univerzitetski klinički centar gde su im konstatovane lake telesne povrede. M. Ć. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu - saopšteno je iz niške policije.

Hitna pomoć, RINA
 

Povređeni mladići nisu poznavali napadača, a sukobu je prethodila svađa kojoj je kumovao alkohol.

- Oni su se susreli ispred jednog tržnog centra, usledila je rasprava, a zatim i tuča. Tokom sukoba, M. Ć. je potegao nož i protivnike posekao po rukama. Posle napada je pobegao ali ga je policija uhvatila. Radi se o muškaracu koji je od ranije poznat policiji zbog nasilničkih ispada - navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Tragedija u Novom Sadu

U Rumenačkoj ulici u Novom Sadu, danas oko podne, pod još nerasvetljenim okolnostima, sa velike visine je pao stariji čovek, koji je preminuo na licu mesta. On je pao na pločnik.

Kako je rekao dr Zoran Krulj, portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, njihova služba je poziv primila u 11.28 sati, a lekari su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt muškarca starosti 84 godine. Policija je obavila uviđaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovaj osamdesetčetvorogodišnjak je živeo u toj višespratnici.

Izvučeno telo iz Dunava

Rezultate obdukcije delova tela koji su juče nađeni u Dunavu kod Kostolca sa neizvesnošću očekuje i sedam porodica kojima je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubio najmilije.

Naime, prema detaljima iz optužnice, tužilaštvo jasno kaže da su članovi klana otimali, kasapili i na kraju delove tela muškaraca bacali u Dunav.

Ovo su potvrdili i svedoci saradnici koji su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznavanju krivice. Oni će za duplo manje kazne zatvora pred sudom već naredne nedelje do detalja objasniti kako je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubijao žrtve.

Kako se saznaje, obdukcija delova tela nađenih juče u Dunavu obaviće se narednih dana.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prema rečima izvora, kako su delovi tela u fazi raspadanja, može se zaključiti da je dugo u vodi i to najmanje pola godine.

- Sudski veštak će pokušati da odredi pol osobe, godine, ali i da izuzme DNK. O tome će obavestiti nadležne koji će na osnovu preciznih podataka dati naredbu za koje osobe da se uporedi DNK. Baza je velika i mora da se suzi kako bi što pre saznali o kome je tačno reč - dodaje izvor.

Prvi rezultati istrage govore da je reč o muškoj osobi koja je bila krupnije građe. Sem delova tela nađene su i patike, teget ili crne boje.

Prema optužnici, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića usmrtio je Milana Ljepoja, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića. Muškarce su oteli, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

U međuvremenu su rasvetljena još dva ubistva za koja se tereti Belivukov klan.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike