Posle braće Jojke i Džonićev sin pušten iz pritvora: Veštačenja pokazala da nije učestvovao u stravičnom zločinu u Moravcu!

03.03.2022

13:51

0

Istraga protiv Milana Džonića, inače vatrogasca, vodi se i dalje, a on će se braniti sa slobode

Posle braće Jojke i Džonićev sin pušten iz pritvora: Veštačenja pokazala da nije učestvovao u stravičnom zločinu u Moravcu!
12729082_10206291063377599_4733201766492249163_n (1) - Copyright Facebook/Milan Džonić

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu ukinuo je pritvor Milanu Džoniću, osumnjičenom da je sa bratom Stefanom i ocem Goranom Džonićem učestvovao u ubistvu tročlane porodice Đokić koja je likvidirana u selu Moravac u noći između 26. i 27. septembra prošle godine.

Trojica Džonića uhapšena su u oktobru prošle godine pod sumnjom za saizvršilaštvo u brutalnom zločinu kada im je određen i pritvor, poslednji put produžen 14. januara ove godine. Dosadašnja veštačenja nisu povezala Milana Džonića sa ubistvom Gorana Đokića, inače brata od tetke njegovog oca, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

Istraga protiv Milana Džonića, inače vatrogasca, vodi se i dalje, a on će se braniti sa slobode.

- Smatram da je tokom istrage ustanovljeno da Milan ni na koji način nije učestvovao u ovom krivičnom delu, te da je odluka suda da ga pusti da se u daljem toku postupka brani sa slobode, bila potpuno opravdana. Tražio sam da se moj branjenik pusti na slobodu, jer su stigli rezultati veštačenja koje se odnosi na njega, a koji ga ne terete. Što se tiče njegovog brata Stefana, rezultati veštačenja koji se njega tiču još nisu gotovi, pa još nije bio pravi trenutak da za njega zatražim ukidanje pritvora – kazao je advokat Filip Domazet.

Milanu Džoniću alibi za noć ubistva obezbedile su njegove kolege vatrogasci koje su pred sudom posvedočile da je tada bio na dežurstvu. Takođe, nisu pronađeni ni biološki tragovi koji bi ga smestili na mesto ubistva niti ga povezali sa predmetima koji se dovode u vezu sa zločinom. Ni grafološko veštačenje, poslednje u nizu dokaza koji su izvođeni tokom istrage, nije pokazalo da je rukopis na priznanici pronađenoj u vreći sa ukradenim novcem od ubijenih Đokića, njegov.

Dva dana ranije puštene Jojke

Pre dva dana na slobodu su izašla i braća Aleksandar i Kostadin Milošević koje je Goran Džonić optužio da su inspiratori, ali i neposredni počinioci ubistva porodice Đokić. Tokom istrage je takođe ustanovljeno da ni oni nemaju nikakve veze sa zločinom, te da je jedino što ih je teretilo, kako su sami kazali, „optužba jednog izopačenog uma“.

24sedam
 

Vrlo je verovatno da će se Milanu uskoro na slobodi pridružiti i njegov brat Stefan. Ono što njega tereti je što je ukradeni novac pronađen zakopan na njegovom imanju kao i prisustvo njegovih DNK tragova na lavabou u njegovom kupatilu, gde se sumnja da se ubica oprao posle zločina. Međutim i Stefan ima jak alibi jer su njegovi drugovi iz vojske posvedočili da je u vreme ubistva bio angažovan u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Snimci kao dokaz

Tela porodice Džonić pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. Svi dosada izvedeni dokazi za svirepo ubistvo terete Gorana Džonića čiji su biološki tragovi pronađeni na ukradenom novcu ali i na drugim predmetima povezanim sa zločinom. Jedino on nema ubedljiv alibi za noć ubistva, ali krunski dokazi koji mogu da ga odvedu na doživotnu robiju su snimci sa video nadzora na osnovu kojih je rekonstruisano njegovo kretanje neposredno pre i u noći ubistva.

Na snimcima se vidi da se dan pre ubistva Džonić provezao kroz selo Tešica žutim skuterom koji je ostavio u selu Donja Trnava, na mestu gde je sledeće noći zapalio vozilo žrtava. Takođe, video nadzor je zabeležio njegov prolazak kroz Tešicu nakon ubistva za volanom automobila Gorana Đokića. Postoji i svedok koji je Gorana povezao do kuće, nakon što je u šumi gde će spaliti vozilo, ostavio skuter koji mu je nakon ubistva poslužio da se njime vrati u Tešicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike