24sedam imao uvid u nalaz veštačenja Gorana Džonića: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić nije duševno poremećen!

18.01.2022

14:23

0

Autor: Maja Kostić

Goran Džonić, osumnjičen je za svirepu likvidaciju Gorana, Gordane i Lidije Đokić s kojima je bio u srodstvu

24sedam imao uvid u nalaz veštačenja Gorana Džonića: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić nije duševno poremećen!
189276_zapaljen-auto-3_orig (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook

Goran Džonić je osoba zrele životne dobi, prosečnih intelektualnih potencijala sa emocionalno nestabilnom strukturom ličnosti, piše u nalazu veštaka u koji je 24sedam imao uvid!

Takođe, u nalazu stoji sledeće:

- U vreme izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret kod ispitanika ne registrujemo postojanje nekog psihopatološkog poremećaja, pa su njegove sposobnosti shvatanja značaja dela kao i mogućnosti upravljanja postupcima, bile očuvane.

S obzirom da kod ispitanika nismo registrovali postojanje duševne bolesti, duševne zaostalosti, privremene duševne poremećenosti, niti druge teže duševne poremećenosti, niti pak alkoholne zavisnosti, niti zavisnosti od opojnih droga, zaključujemo da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije indikovana, pa je sudu i ne predlažemo.

Ispitanik je aktuelno sposoban da učestvuje u postupku, da shvati prirodu i svrhu krivičnog postupka, razume pojedine procesne radnje i njihove posledice, te da sam, ili uz pomoć branioca, iznosi svoju odbranu - zaključuje tim veštaka.

Podsetimo, Goran Džonić, osumnjičen je za svirepu likvidaciju Gorana, Gordane i Lidije Đokić s kojima je bio u srodstvu.

Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde žive.

Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike