Šarićev kontranapad: Da li će biti oslobođen zbog nezakonito pribavljenih prisluškivanih razgovora? (FOTO/VIDEO)

28.02.2022

11:30

0

Autor: 24sedam

"Ostajem pri svojoj odbrani, kako sam se čitavo vreme branio, nisam kriv", obratio se Šarić veću Apelacionog suda

Šarićev kontranapad: Da li će biti oslobođen zbog nezakonito pribavljenih prisluškivanih razgovora? (FOTO/VIDEO)
Darko Šarić Katarina Mihajlović (10) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

- Ostajem pri svojoj odbrani, kako sam se čitavo vreme branio, nisam kriv. Hvala vam što otvarate glavni pretres. Tužilac priča o zamolnicama iz inostranstva i o svemu, voleo bih da vi njega pitate, pošto on mene već osam godina ništa ne pita, da vam pokaže te zamolnice. Nismo imali korektno suđenje, možete da zamislite kakvo nam je suđenje bilo kada sudija nešto kaže, a onda kaže da nije rekao. Veća su se menjala, ali se samo sudija Siniša Petrović pitao, ućutkivao je druge članove veća da ništa ne pitaju svedoke saradnike.

U nastavku današnjeg ročišta Šarićevi advokati zatražili su da se iz predmeta izdvoje prisluškivani telefonski razgovori i drugi dokazi za koje tvrde da su nezakonito pribavljeni, dok je zamenik tužioca za organizovani kriminal odbacio ove navode advokata, tvrdeći da je svaki dokaz u predmetu zakonit.

Advokat Dejan Lazarević, zatražio je od suda da se pre svega izjasni o iskazima svedoka saradnika, za koje tvrdi da ih je sud prihvatio iako nisu govorili istinu i naveo da je "krajnje vreme da se zauzme stav o tome, jer stižu novi postupci". Lazarević, koji je inače i branilac Veljka Beliuvka i Marka MIljkovića, najverovatnije je aludirao na taj predmet koji bi trebalo da pred Specijalnim sudom počne 8. marta.

Šarićev advokat Radoslav Baćović ponovio je novinarima da se najveće zamerke odbrane upravo odnose na nezakonito prikupljene dokaze, pre svega na nardbe o merama telekomunikacija, kao i na svedoke koji su zaključili sporazume o priznanju krivice, a koji nisu saslušani.

Darko Šarić godinama je bio u bekstvu, nakon što je američka DEA pokrenula akciju “Balkanski ratnik”, a srpskim pravosudnim organima predao se 2014. godine. Duže od sedam godina bio je u pritvoru, a od decembra prošle godine nalazi se u kućnom pritvoru.  Danas se prvi put pojavio u javnosti.

Ukinutom presudom, koju od danas razmatra veće Apelacionog suda, Šarić je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je navodno prošvercovala preko 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike