Šarić sa uslovne slobode stigao u Specijalni sud: Na ročištu za trgovinu drogom

28.02.2022

08:47

0

Autor: 24sedam

Pljevljak se poslednja dva meseca nalazi u kućnom pritvoru

Šarić sa uslovne slobode stigao u Specijalni sud: Na ročištu za trgovinu drogom
darko_saric_24032016_001 - Copyright O. B./ATAImages

Darko Šarić stigao je u zgradu Specijalnog suda, gde će se održati ročište u postupku za trgovinu drogom. Ovaj proces vodiće veće Apelacionog suda.

Pred veće Apelacionog suda Šarić prvi put dolazi od kuće. On se poslednja dva meseca nalazi u kućnom pritvoru, nakon što je odlučeno da više nema razloga da i dalje boravi u klasičnom pritvoru.

Krajem decembra prošle godine, sudije Apelacionog suda su donele ovakvu odluku, nakon što je održana javna sednica, na kojoj su se razmatrale žalbe uložene na prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe čiji su pripadnici, kako se tvrdi, trgovali narkoticima iz Južne Amerike. Istim rešenjem odlučeno je da se u odnosu na njega i još trojicu optuženih, Nebojšu Sretenovića, Petra Obradovića i Željka Vujanovića, otvori glavni pretres pred Apelacijom, kako bi se "potpunije utvrdile činjenice vezane za izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret".

Inače, to će biti druga po redu drugostepena odluka, pošto je prethodnu, kojom je Šariću i ostalima potvrđena osuđujuća presuda, ukinuo Vrhovni kasacioni sud, nakon što su advokati podneli zahtev za zaštitu zakonitosti. Utvrđeno je da je u sastavu petočlanog veća Apelacionog suda, koje je odlučivalo o žalbama na prvostepenu presudu, učestvovalo dvoje sudija koji su prethodno odlučivali o produženju pritvora Pljevljaku.

Šarića, inače, pred Apelacijom čeka još jedan postupak, tačnije sednica na kojoj će se razmatrati žalbe na presudu Specijalnog suda, kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog pranja 20 miliona evra zarađenih prodajom narkotika. Tokom procesa je utvrđeno da su Šarić i ostali okrivljeni novac od kokaina uvodili u legalne novčane tokove i prikrivali njegovo poreklo investirajući ga u kupovinu pojedinih preduzeća, poljoprivrednog zemljišta i drugih nepokretnosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike