Arkanovi, Belivukovi i Zvicerovi vojnici udruženi udarili na italijansku mafiju: Objavili rat i čuvenoj Koza Nostri!

20.02.2022

17:00

0

Autor: 24sedam

Zajedno sa mafijašima koji su nekada radili sa Željkom Ražnatovićem, "kavački klan" formirao u Italiji kriminalnu grupu

Arkanovi, Belivukovi i Zvicerovi vojnici udruženi udarili na italijansku mafiju: Objavili rat i čuvenoj Koza Nostri!
belivuk zvicer arkan - Copyright 24sedam/Tanjug/Rade Prelić/MUP/MN Press

Zajedno sa mafijašima koji su svojevremeno radili sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, "kavački klan", koji su predvodili Radoje Zvicer u Crnoj Gori i Veljko Belivuk u Srbiji, formirao je u Italiji kriminalnu grupu. Kako pišu italijanski mediji, oni su formirali jaku grupu čiji je centar bio u gradu Fođa.

Zamenik tužioca u Fođi Antonio Laronga, koji je objavio knjigu "Kvarta mafija" ("Četvrta mafija"), izjavio je da je podregija Gargano u Pulji neka vrsta balkona za Balkan. Tu se dopremaju narkotici i oružje iz Crne Gore i Albanije. 

Zvicerovi vojnici Belivuk i Miljković Pixabay/Printscreen/Mup/24sedam
 

Za kratko vreme novostvorena grupa pokušala je da se probije na sam vrh mafijaške liste. Želeli su prvo ili drugo mesto, koje decenijama drže neprikosnovena Koza nostra i Ndrangeta.

Prateći uputstva Zvicera i Belivuka, a raspolažući ogromnim količinama novca i kokaina, nabavljenog preko veza iz Južne Amerike, ovi mafijaši, prema nezvaničnim informacijama, ušli su u rat sa vođama italijanskih gangova. Kako bi se taj rat završio, nikom nije poznato, jer je u međuvremenu "kavački klan" slomljen zahvaljujući akciji srpske policije.

U Fođi je oformljena ozbiljna mafijaška grupa o kojoj su posle niza eksplozija počeli da pišu i italijanski mediji. Nazvali su je Kvarta mafija i opisali da ona prkosi državi, najčešće eksplozivom. Desetak eksplozija bombi dogodilo se od početka godine u blizini Fođe u regiji Pulja, objavile su italijanske novine. Jedina greška, kažu upućeni, jeste u nazivu kvarta pošto je ova mafija, prema redosledu nastanka, bila peta.

"To je mafija o kojoj nismo pričali. Posle Koza nostre na Siciliji, te Kamore u Kampaniji i Ndrangete u Kalabriji, ovde je jaka mafija na severu Pulje", pišu italijanske novine i dodaju da je ova organizacija uspela da se infiltrira u administraciju i ekonomsko tkivo.

Žejlko Ražnatović Arkan/MN Press
 

"Postavljeno je već oko 15 bombi u Fođi. Otkrivene su njihove veze sa organizovanim kriminalom na Balkanu. Ali to nije prvi put, oni su sarađivali devedesetih godina sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, otad su održali veze sa Srbijom, Crnom Gorom i BiH", prenose italijanski mediji.

Antonio Laronga, zamenik tužioca u Fođi, kaže da mafija i dalje koristi ultranasilne metode: napade, bombe, ubistva, a kada je potrebno, vrše i druge nasilne zločine.

- Trguju narkoticima, švercuju, bave se iznudom i stvaraju veze sa organizovanim kriminalom na Balkanu. Oni su neka vrsta balkona, terase za Balkan. Stotinu nautičkih milja obale je dovoljno da se iskrcaju narkotici i oružje iz Crne Gore, Albanije i drugih zemalja Balkana - ispričao je za italijanske medije njihov izvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike