"Mogu sve da vas kupim...": Progovorile komšije Danijele koja je u Austriji držala mučilište za pse!

19.02.2022

15:31

0

Komšije iz sela u okolini Aranđelovca kažu da su se Danijela i njena porodica pre više od deset godina preselili u inostranstvo

"Mogu sve da vas kupim...": Progovorile komšije Danijele koja je u Austriji držala mučilište za pse!
srpkinja rotvajleri austrija - Copyright Printscreen/Policija Austrije

Srpska državljanka, koja je uhapšena u Austriji pre nekoliko dana zbog maltretiranja i ilegalne preprodaje pasa, zove se Danijela J. i iz okoline je Aranđelovca, a već godinama živi i radi u inostranstvu.

Komšije iz sela u okolini Aranđelovca kažu da su se Danijela i njena porodica pre više od deset godina preselili u inostranstvo.

- Oni su bili velika beda, praktično nisu imali šta da jedu. Nekako su uspeli da se izvuku iz našeg mesta i odu u inostranstvo. Od tada su se mnogo promenili. Došli su do nekih para i kada dođu kući ne pričaju i ne druže se sa komšijama. Ona je postala jako bahata i bezobrazna. Otvarala je ovde neke kafane u selu i okolini, ali su svi poslovi propali - pričaju komšije.

Oni dodaju da Danijelina bahatost ide do te mere da su vrlo često iz njenih usta čuli rečenicu "Mogu sve da vas kupim, mogu da kupim celo ovo mesto".

Podsetimo, Danijela J. je uhapšena u austrijskom gradu Holabrun jer je navodno držala kućne ljubimce za ilegalnu prodaju u nehumanim uslovima. Nju su prijavile komšije jer su mesecima čuli lavež pasa.

Austrijska policija upala je u njenu kuću, sa državnim veterinarom, i tada zatekla stravičan prizor gde je su psi bili u podrumu, bez hrane i vode, prostorije su bile pune fekalija. U pozadini se čula glasna muzika, koja je bila tu kako bi prikrila lavež pasa. Pored Danijele, uhapšen je još jedan muškarac, takođe srpski državljan i kod njega su pronađeni psi koji su živeli u istim uslovima.

Austrijska policija je, prema navodima portala Hojte, objavila je fotografiju Srpkinje i pozvala građane koji su kupili pse od nje da se jave nadležnima.

- Svako ko je kupio štence haskija ili rotvajlera od devojke koja je na slici u periodu od 2. jula 2017. do 5. februara 2022. godine, a koji su u trenutku rođenja bili evidentno teško bolesni, a potom i umrli neka se jave nadležnima - navodi portal. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike