Kako je "pala" Srpkinja koja je mučila pse u Austriji: Lavež, nesnosan smrad i bolesni kučići koji spavaju u izmetu! (FOTO)

18.02.2022

12:18

0

U frižideru koji nije bio priključen na struju nalazila se tečnost katastrofalnog mirisa, kažu očevici

Kako je "pala" Srpkinja koja je mučila pse u Austriji: Lavež, nesnosan smrad i bolesni kučići koji spavaju u izmetu! (FOTO)
srpkinja rotvajleri austrija - Copyright Printscreen/Policija Austrije

Srpkinja (32) uhapšena je u Austriji zbog nelegalnog uzgajanja pasa koje je držala u jezivim uslovima, a policija je objavila i njenu fotografiju kako bi se oštećeni, kojima je prodavala bolesne ljubimce od kojih su neki kasnije čak preminuli, javili nadležnima.

Državljanki Srbije, da podsetimo, lisice na ruke stavljene su na jednoj zavučenoj farmi, a austrijska policija saopštila je detalje akcije.

Istražitelji su, kako javljaju austrijski mediji, prvi put saznali za staru kuću sa podrumom na ovom imanju, kada je jedan meštanin prijavio da od novembra prošle godine čuje lavež pasa.

Policija je ušla u trag Srpkinji, pošto je automobil bečkih registarskih oznaka došao do kuće, verovatno kako bi preuzeo neko od štenaca. U autu su bili takode državljani Srbije stari 20 i 11 godina. Zvaničnici su posumnjali da se podrum koristi za ilegalni uzgoj štenaca ili kao usputna stanica za ljubimce pre preprodaje, pa su po nalogu ušli u kuću u prisustvu državnog veterinara.

- U zgradi se osećao jak i neprijatan miris. U frižideru koji nije bio priključen na struju nalazila se tečnost katastrofalnog mirisa, a istražitelji su utvrdili da su psi boravili u prostoriji punoj psećeg izmeta, urina, otpada i ostataka - opisali su očevici za austrijski NoeOrf.

Oni dodaju da se čula glasna muzika, koja je očigledno bila tu kako bi prigušila lavež pasa. Dva mlada rotvajlera pronađena su u u podrumu, a četiri šteneta sibirskog haskija bila su iza drvene pregrade.

Utvrđeno je da je postojala još jedna kuća u kojoj su takođe nađeni psi. Ukupno je spaseno 16 pasa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike