Zašto su se prerušili u policajce ako nisu hteli da otruju vođu "škaljaraca": Presreli Vukotićevu bivšu ispred CZ-a!

17.01.2022

12:52

0

Autor: 24sedam

Okrivljeni se terete da su obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću, koja mu je obično donosila ručak u pritvor

Zašto su se prerušili u policajce ako nisu hteli da otruju vođu "škaljaraca": Presreli Vukotićevu bivšu ispred CZ-a!
Copyright Jovica Vukotić Printscreen

U Višem sudu u Beogradu danas su na početku suđenja Marko Drakula i druga trojica optuženih negirala krivična dela za koja se terete, a to su nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovane policijske opreme koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

Oni su prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva vođe "škaljarskog klana" Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019.

Međutim, Viši sud u Beogradu je krajem oktobra 2021. godine odbio ovu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje.

Pored Drakule, koji je sve negirao, odbranu su danas izneli i optuženi Marjan Dimitrijevski, Nikola Jovanović i Nemanja Milutinović.

Marjan Dimitrijevski ispričao je sudu da oružje koje je pronađeno u autu kod njega nije pravo i da ne može da ispaljuje bojevu municiju, tvrdeći da ga je kupio na buvljoj pijaci u Pančevu. Isto je rekao i za lažnu policijsku opremu, navodeći da je imao u planu da smini spot za youtube jer se od toga lepo zarađuje. Naveo je takođe da je voleo da gleda emisiju Mašana Lekića. I Nemanja Milutinović je negirao krivična dela, a sva trojica su rekla da se uopšte ne poznaju optuženog Nikolu Jovanovića. Jovanović se žalio sudu da je on jedinstven slučaj u Evropi koji je 26 meseci u pritvoru zbog gasnog pištolja koji se koristi na konjskim trkama.

Prema, sada već delimično potvrđenoj optužnici, okrivljeni se terete da su obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću, koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike