Presudio joj kuhinjskim nožem na radnom mestu: Šest godina od jezivog ubistva medicinske sestre!

13.01.2022

13:54

0

Kolege iz ove ustanove ne propuštaju godinu, a da se dirljivo ne sete svoje koleginice Ljubinke

Presudio joj kuhinjskim nožem na radnom mestu: Šest godina od jezivog ubistva medicinske sestre!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Šest godina je prošlo od tragičnog događaja u Šapcu, kada je, tog kobnog 12. januara, hladnokrvno ubijena medicinska sestra šabačkog Doma zdravlja Ljubinka Popović, na svom radnom mestu. Nju je nožem usmrtio Vukašin Vilotić.

Kolege iz ove ustanove ne propuštaju godinu, a da se dirljivo ne sete svoje drage koleginice Ljubinke, uvek podsećajući na njenu dobrotu i požrtvovanost. Tako su i ovog puta na svojoj Fejsbuk stranici objavili tužne reči.

- Ljubinka Popović, medicinska sestra naše ustanove, ubijena je pre punih šest godina na svom radnom mestu. Sećanje na tragično nastradalu koleginicu ne samo da ne bledi, već nas iz dana u dan opominje na sve opasnosti kojima su izloženi zdravstveni radnici - naveli su.

Kako dodaju, Ljubinkino ubistvo nenadoknadiv je gubitak za njenu porodicu i prijatelje, ali i za kolektiv Doma zdravlja, "ustanove u kojoj je provela bezmalo čitav radni vek, požrtvovano i odgovorno brinući o svojim sugrađanima".

 

- Birajući da bude medicinska sestra, naša Ljubinka je odabrala poziv a ne posao. Da bude puna razumevanja za pacijente, saosećajna, brižna, da uteši kada je neophodno, da sasluša, umiri... Nažalost, dala je i svoj život radeći ono što je iskreno volela. Zato se svakog 12. januara sećamo naše medicinske sestre i podsećamo da se nikada, nikome i nigde ne sme ponoviti žrtva Ljubinke Popović - stoji u poruci.

Podsećamo, iza Ljubinke ostali suprug, dvoje dece i tada četvoro unučića, dok peto nije doživela da upozna.

Vukašin Vilotić je presudom ovog suda 20. jula 2018. proglašen krivim za delo teško ubistvo i osuđen na zatvorsku kaznu od 30 godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru. Ova presuda potvrđena je od strane Apelacionog suda 15. oktobra iste godine, čime je postala pravosnažna.

Vilotić je, naime, tražio da se uputi na odsluženje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, što je sud dozvolio. On se nalazi na odsluživanju kazne u KPZ Sremska Mitrovica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike