Godinama preživljavala agoniju: Ubijenu ženu iz Sombora pratila jeziva sudbina, njen otac tragično skončao?

01.01.2022

07:00

0

Autor: 24sedam

Za Mirjanu i njene ćerke, komšije imaju samo reči hvale

Godinama preživljavala agoniju: Ubijenu ženu iz Sombora pratila jeziva sudbina, njen otac tragično skončao?
sombor ubistvo foto mira stojadinovic 3012 2021 (1) - Copyright 24sedam/M.S.

Meštani Sombora zaprepašćeni su zločinom, koji se dogodio u četvrtak, kada je, kako se sumnja, Zdravko Goranović presudio bivšoj supruzi Mirjani i ćerkama Anastasiji i Anabeli, a potom se obesio!

Kako su ispričale njihove komšije za beogradske medije, Mirjanin život je obeležila porodična tragedija. Naime, njen otac je, navodno, poginuo za vreme bombardovanja 1999. godine.

24sedam/M.S.
 

- U vreme bombardovanja, pala je bomba ispred porodičnog doma Mirjaninih roditelja, i tom prilikom su geleri prošli kroz prozor i ubili njenog oca dok je spavao, i ona je veoma patila zbog toga - kažu komšije.

Za pokojnu Mirjanu, meštani imaju samo reči hvale.

-Bila je fina žena i ćerke su joj bile jako vaspitane. Zdravko je oduvek bio problematičan - dodaju komšije.

Četiri godine razvedeni

Komšije Goranovića iz somborske Ulice Sime Šolaje kažu da su van sebe od šoka.

– Zdravko i Mira su razvedeni već četri godine i sud je kuću dodelio njoj i deci, a on je zbog porodičnog nasilje dobio zabranu prilaska i zatvor. Cela porodica je ugašena. Ostao je samo Zdravkov i Mirjanin sin, koji se oženio i na svu sreću ne živi tu. Da je bio u kući kojim slučajem, pomahnitali otac bi sigurno i njega ubio – ispričale su komšije.

Pakleni plan

Prema nezvaničnim detaljima iz istrage o trostrukom ubistvu i samoubistvu, sumnja se da je Zdravko Goranović (59) ženu Mirjanu (55) i ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15) ubio na spavanju, posle čega je tela dovukao u hodnik i spalio ih.

Prvobitno, po izlasku iz zatvora, pokušao je da stupi u kontakt sa Mirjanom i ćerkama. Pet dana ih je neprestano zvao na telefon, ali mu se one nisu javljale, jer nisu želele nikakav kontakt s njim, koji ih je čitavog života maltretirao. Izgleda da je to razbesnelo Zdravka, koji je važio za prekog čoveka.

Nakon toga, tela majke i ćerki zatečena su u prvoj, ulaznoj prostoriji kuće i bila su potpuno ugljenisana, do neprepoznatljivosti.

Podsetimo, krvava porodična drama dogodila se u porodičnoj kući Goranovića u Somboru. Policija i vatrogasci doši su na lice mesta nakon poziva sina. Posle gašenja požara pronađena su tri tela, od kojih je jedno bilo obešeno, a kasnije je otkriven i četvrti leš. 

Inače, Zdravko Goranović je, kako su pisali mediji, prošle nedelje pušten iz pritvora zbog nasilja u porodici, koji mu je zamenjen merom zabrane prilaska.

On je hapšen i 2010. godine zbog pretnji koje je uputio tadašnjem zameniku osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića, u čijem je dvorištu u kartonskoj kutiji od obuće pronađena kopija ručne bombe pored koje je bila zalepljena preteća poruka.

- Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sledeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu - navodi se u poruci ispisanoj na kompjuteru, koju je otkrio Šakićev trinaestogodišnji sin, 22. oktobra 2010. ujutru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike