Nova jeziva saznanja u slučaju porodičnog zločina u Somboru: Ušunjao se u kuću, pa presudio bivšoj supruzi i ćerkama!

30.12.2021

17:39

0

Zdravko Goranović iz Sombora, navodno je danima pre krvavog pira zvao žrtve telefonom

Nova jeziva saznanja u slučaju porodičnog zločina u Somboru: Ušunjao se u kuću, pa presudio bivšoj supruzi i ćerkama!
viber_image_2021-12-29_16-22-11-147 - Copyright 24sedam

Nezapamćenoj porodičnoj tragediji koja se prekjuče dogodila u Somboru, kada je Zdravko Goranović (59) ubio suprugu Mirjana (55) i njihove ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), zapalio kuću i obesio se, prethodili su dugogodišnji problemi između supružnika, a prema rečima izvora, Zdravko je poslednjih dana bio naročito besan jer mu se žena i deca nisu javljale na telefon!

Goranović je do 24. decembra bio u pritvoru zbog nasilja u porodici, ali ga je tog dana Osnovni sud u Somboru pustio na slobodu uz izrečenu meru zabrane prilaska supruzi i ćerkama, što znači da je bio iseljen iz porodičnog doma.

Psihopatska ličnost

- On je po izlasku iz pritvora pokušavao da stupi u kontakt sa Mirjanom i decom. Pet dana ih je neprestano zvao na telefon, ali mu se one nisu javljale, jer nisu želele nikakav kontakt s njim, koji ih je čitavog života maltretirao. Izgleda da je to razbesnelo Zdravka, koji je važio za prekog čoveka, psihopatske naravi - priča izvor i nastavlja:

- Nemogavši da stupi u kontakt sa porodicom, on je u sredu ujutru došao do njihove kuće, iz koje je odlukom suda iseljen zbog nasilja. Ušao je kroz prozor, jer su valjda vrata bila zaključana.

Izvor kaže da još nije sa sigurnošću rekonstruisan zločin, ali se pretpostavlja da je ženu i ćerke ubio na spavanju.

- Pretpostavlja se da ih je ubio na spavanju, jer u suprotnom bi se verovatno barem jedna spasla. Recimo, da je počeo da ubada ženu, ćerke bi valjda pobegle, dozvale pomoć... - objašnjava sagovornik upoznat sa istragom:

- Pošto je počinio masakr, mrtve članove porodice je dovukao do prizemlja kuće, odnosno ulaznog hodnika i tu ih je spalio. Tri leša nađena su jedan pored drugog. Bila su skroz ugljenisana, do neprepoznatljivosti. Telo Zdravka Goranovića nađeno je u kući u plamenu na tavanu kuće.

- Ruke su mu bile krvave, a u džepu od pantalona je imao nož, zbog čega se pretpostavlja da se Mirjanu, Anastasiju i Anabelu zaklao. Nije još utvrđeno kako je izazvao požar, a ne isključuje se ni mogućnost da je aktivirao bombu u kući, koja je izazvala požar.

Četiri godine razvedeni

Komšije Goranovića iz somborske Ulice Sime Šolaje kažu da su van sebe od šoka.

- Zdravko i Mira su razvedeni već četri godine i sud je kuću dodelio njoj i deci, a on je zbog porodičnog nasilje dobio zabranu prilaska i zatvor. Cela porodica je ugašena. Ostao je samo Zdravkom i Mirjanin sin, koji se oženio i na svu sreću ne živi tu. Da je bio u kući kojim slučajem, pomahnitali otac bi sigurno i njega ubio - kaže uzrujana komšinica.

Meštani Sombora

Mira je radila u opštini, bila je fina

Meštani Sombora ističu da je Zdravko ranije bio policajac, ali i da je držao fotokopirnicu u centru grada.

- Mira je radila u opštini, dok je on jedva završio i srednju Tehničku školu, išao je vanredno. Nije bio kako treba ni ni tad, a ni sad, a Mira je bila fina žena, nju smo češće viđali. Mi ga znamo od malena, od je odrastao u ovoj ulici. Prvo je imao kuću u kojoj je živeo sa roditeljima, bratom i sestrom, a kada se oženio napravio je ovu kuću, koju je sad spalio - kažu meštani i dodaju da su Anastasija i Anabela bile divne i prelepe devojke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike