Nastradala Anastasija tiho tražila pomoć: Fotografije od pre dve godine kriju istinu? (FOTO)

30.12.2021

09:23

2

Njene "vapaje" nije imao ko da čuje

Nastradala Anastasija tiho tražila pomoć: Fotografije od pre dve godine kriju istinu? (FOTO)
Anastasija Goranović (2) - Copyright Facebook/Anastasija G.

Nastradala Anastasija Goranović (19) iz Sombora, koju je rođeni otac Zdravko ubio juče, zajedno sa mlađom sestrom i majkom, a zatim presudio sebi, u više navrata pokušala je da skrene pažnju na nasilje koje je ženski deo porodice trpeo, ali njene "vapaje" nije imao ko da čuje.

Mlada devojka bavila se profesionalnim šminkanjem, a jedna od prvih fotografija koju je objavila, bila je upravo ona sa našminkanim modricama uz poruku: "Stop nasilju". 

Te fotografije nastale su pre dve godine, a u međuvremenu njihov otac završio je u zatvoru zbog porodičnog nasilja.

Iako je na kratko izmešten iz porodičnog doma, sestre i majka živele su u strahu od dana kada će se nasilnik opet vratiti, uprkos zabrani prilaska.

Tako je i bilo. Zdravko ih je juče ih je sve tri ubio, a zatim zapalio porodičnu kući i presudio sebi, obesivši se o gredu ispred kuće, samo pet dana po izlasku iz zatvora.

Iza njih, ostao je jedino sin, jer ne živi u kući u kojoj se dogodio zločin.

Jedan komšija, vidno potresen, kazao je:

- Kako je moguće da je psiholog procenio da je osumnjičeni za ubistvo uračunljiv i da je pušten na slobodu - pita se on.

Pretio i sudiji

Zdravko Goranović navodno je u Somboru poznat i po napadu na tužioca. Naime, on je u oktobru 2010. godine u dvorište kuće zamenika osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića ostavio kopiju ručne bombe, pored koje je bila zalepljena preteća poruka.

"Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sledeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu" pisalo je, kako saznajemo, u poruci.

Policija je tada brzo identifikovala Zdravka Goranovića, a potom ga i uhapsila zbog pretnji, a protiv njega je zamenik javnog tužioca Vladimir Šakić podigao optužni predlog zbog krivičnog dela neovlašćenog držanja eksplozivnih materija.

Zbog ovoga je, kako kažu komšije, navodno bio u zatvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike