24sedam saznaje: Uhapšena Dijana Hrkalović!

24.12.2021

21:39

0

Policija je upala u jedan beogradski kafić i uhapsila Hrkalovićku

24sedam saznaje: Uhapšena Dijana Hrkalović!
dijana_hrkalovic_24112017_0001 - Copyright Foto: Ataimages/ Antonio Ahel

Dijana Hrkalović uhapšena je večeras u jednom beogradskom kafiću.

Policija je upala u kafić na Voždovcu i odvela Hrkalovićku na saslušanje.

Bivša državna sekretarka u MUP, vraćena je večeras  u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, nakon što je usvojena žalba Tužilaštva za organizovani kriminal.

Hapšenje bivše državne sekretarke potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Usvojena je žalba tužilaštva, pa je Viši sud odredio danas pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike nakon čega je Hrkalović ponovo uhapšena, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je ranije danas rešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

- Osnovano se izjavljenom žalbom Tužilaštva za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno zaključio da okolnosti koje je naveo tužilac u predlogu nemaju značaj za produženje pritvora, po zakonskom osnovu koji se odnosi na opasnost od bekstva rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Hrkalovićka se tereti za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike