Detalji hapšenja Dijane Hrkalović: Šokirala se kada je policija presrela ispred palačinkarnice!

26.12.2021

07:15

0

Specijalni sud odredio je Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti od uticaja na svedoke

Detalji hapšenja Dijane Hrkalović: Šokirala se kada je policija presrela ispred palačinkarnice!
hrkalovic resetke zatvor - Copyright Ilustracija/Pixabay/24sedam

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u vraćena je pre dva dana u pritvor u Centralni zatvor, a organi reda lišili su je slobode, kada je izlazila iz palačinkarnice, zbog opasnosti od bekstva i kako ne bi uticala na svedoke! Prilikom hapšenja, ona je delovalo prilično iznenađeno, ali i uplašeno, pišu mediji.

Podsetimo, kada je pre četrnaest dana, puštena iz pritvora, otišla je u svoj luksuzni stan na Voždovcu i sutradan se, odmah oglasila putem Instagrama. Dijana je na svom nalogu tada objavila fotografiju, uz koju je napisala: - Dobro veče. Ja se malo vratila. Hvala svima na ogromnoj podršci - napisala je ona.

Osvrt na slučaj

Hrkalović se optužnicom tereti da je počinila dva krivična dela Trgovina uticajem, kada je, kako je navedeno, naredila da se ne dostave na vreme izveštaji o otvaranju telefona, koji su pronađeni nakon ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, koje se dogodilo 30. januara 2017. godine u centru Beograda, i drugi put, kada je naredila nezakonito saslušanje Darka Eleza i stavila ga na mere.

Foto: Ataimages/ Antonio Ahelp
 

Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo da joj se za navedena dela izrekne kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Zbog sumnje da je počinila dela za koja se tereti, Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra ove godine i u pritvoru je provela nešto manje od dva meseca.

Odluku o ukidanju pritvora donelo je krivično vanpretresno veće Specijalnog suda 10. decembra, nakon čega je puštena da se brani sa slobode. Na takvu odluku žalbu je podneo tužilac za organizovani kriviminal zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke, a usvojio ju je Apelacionu sud, pa je optužena sinoć ponovo privedena.

Osim nje optužnim predlogom su obuhvaćeni i Dejan Milenković Bagzi, bivši načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije i Milorad Šušnjić, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Dejan Milenković Bagzi je na saslušanju rekao da je Hrkalovićeva tražila da se tužilaštvu ne dostave na vreme izveštaji o otvaranju telefona pronađenih nakon ubistva Vlastimira Miloševića, već tek pred početak suđenja.

Milos Tesic/ATAImages
 

Za ovo ubistvo okrivljeni su bili Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Marko Miljković. Sumnja se da je do njihovog oslobađanja od krivice u ovom slučaju došlo nakon određenih intervencija ljudi iz vrha policije.

Prema sumnjama, Hrkalovićeva je bila zaleđina u policiji Belivukovu i njegovom klanu i prikrivala je kriminalne radnje koje su izvodili.

Stavljanje Darka Eleza na mere, prema navodima tužilaštva, izvela je preko bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića kojem je naložila da to učini, a u cilju da na taj način pomognu Elezu uzbegne prijave koje su protiv njega podnošene i da se zataškaju krivična dela koja je počinio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike