Mesečni horoskop za jul: Ovan doživljava eksploziju strasti, Vodolija pravi kardinalnu grešku na poslu

25.06.2024

13:20

0

Autor: V. I.

Detaljna astrološka prognoza šta svaki horoskopski znak može da očekuje tokom jula

Mesečni horoskop za jul: Ovan doživljava eksploziju strasti, Vodolija pravi kardinalnu grešku na poslu
Copyright Freepik

Leto je u punom jeku, a vaš julski mesečni horoskop za svaki horoskopski znak počinje u emocionalnim naletima sezone Raka. Sa suncem u ovom osećajnom vodenom znaku, svačija srca su malo mekša, tako da je važno delovati sa dodatnim saosećanjem i pažnjom - posebno sa svim kosmičkim akcijama koje se dešavaju u prvoj nedelji jula.

Rast retrogradne sezone se ubrzava, dok iluzivni Neptun počinje da se kreće retrogradno 2. jula, šaljući nas na kolektivni pregled svih fantazija koje su nam se u poslednje vreme vrtlele u glavi. Dok postaje retrogradno, formira srećan trigon s planetom Merkurom, ispunjavajući naše umove sanjivim i kreativnim mislima. Merkur ulazi u blistavi vatreni znak Lava samo sat vremena kasnije, pa budite spremni da se izrazite sa više samopouzdanja. Potom je 5. jula mladi mesec u Raku, podstičući sve da se neguju i emotivno povežu sa drugima.

Neposredno pre nego što za ljubav odgovorna Venera uđe u blistavog Lava 11. jula, formira prelep aspekt sa sanjivim Neptunom, ulivajući u veze osećaj fantazije i romantike. Planirajte izlazak! Stvari postaju divlje sredinom meseca, kada se energični Mars susreće sa šokantnim Uranom u Biku 16. jula, izazivajući sve da deluju u skladu sa svojim haotičnim impulsima. Ovo bi mogao biti dobar trenutak da izađete iz svoje zone komfora, ali uzmite vremena da razmislite pre nego što povučete poteze. Mars ulazi u Blizance 20. jula, dajući svima energiju da se pozabave brojnim stvarima odjednom.

Drugi uzastopni pun mesec u Jarcu dolazi 21. jula, što je sada vreme da nadogradite svoje namere za leto i ostvarite neke ciljeve. Ovo označava kraj sezone Raka, jer sunce sutradan ulazi u veselog i samouverenog Lava. Toplina vatrene sezone Lava izvlači nas iz naših emotivnih školjki, inspirišući nas da se zabavimo na suncu. 25. jula, pričljivi Merkur prelazi u promišljen i detaljno orijentisan znak Device, dajući našem umu oštrinu i pažljivost. Mesec se završava retrogradnim stacioniranjem osetljive komete Hirona 29. jula, što nam može pomoći da pronađemo izlečenje nakon nedavnih teškoća.

Freepik
 

 

Ovan: Sve gori od vaše energije

Dragi Ovnovi, jul 2024. je moćan mesec za lični rast i nove početke. Sa Marsom u vašem znaku, očekujte nalet energije i odlučnosti. Ovo je vreme za ostvarivanje ambicija koje su bile na čekanju. U svojoj karijeri preuzmite vođstvo i pokažite svoje inovativne ideje.

Finansijski, budite pažljivi i izbegavajte impulsivna ulaganja. 

Romantične veze mogu doživeti pojačanu strast i povremena trvenja, ali i mirenja puna sladostrašća. Otvorena komunikacija je ključna za kretanje kroz ovu dinamiku. Samci mogu biti privučeni nekome ko odgovara njihovom intenzitetu.

Što se tiče zdravlja, održavajte ravnotežu između posla i opuštanja kako biste izbegli preopterećenje. Uključite se u fizičke aktivnosti kako biste pozitivno usmerili svoju energiju. Pun Mesec 23. jula osvetljava vašu kuću prijateljstva, potencijalno donoseći ponovnu vezu sa starim prijateljima ili važnu priliku za umrežavanje. Verujte svojim instinktima i prihvatite promene koje vam dolaze. Ovaj mesec vas ohrabruje da preduzmete hrabre korake ka svojim ciljevima, a da pritom vodite računa o održavanju unutrašnjeg mira i zdravlja.

Freepik
 

 

Bik: Upoznajete srodnu dušu

Za Bikove jul 2024. donosi mesec introspekcije i stalnog napretka. S Venerom, vašom vladajućom planetom, u povoljnom položaju, fokusirajte se na negovanje odnosa i kreativne projekte. U vašem profesionalnom životu, strpljenje i upornost će se isplatiti. Izbegavajte ishitrene odluke - temeljitost je vaš saveznik.

Po pitanju finansija ovo je dobar trenutak da pregledate svoj budžet i razmotrite dugoročna ulaganja.

Ljubavni život obeležava produbljivanje veza. Ako ste slobodni, možda ćete naići na nekoga sa zajedničkim vrednostima. Imaćete osećaj kao da se znate iz nekog drugog života

Zdravlje treba da vam bude prioritet - uspostavite rutinu koja uključuje dovoljno odmora i brigu o sebi. Kako Merkur uđe u vaš sektor komunikacije sredinom meseca, čućete svoj glas u važnim diskusijama. Ovo je odlično vreme za pregovore ili pisanje projekata. Mladi Mesec 8. jula u vašem znaku naglašava lični razvoj - postavite odeje za budući rast.

Oslonite se na svoju mrežu podrške - prijatelji i porodica su tu da vam daju snagu. Prihvatite spor i stabilan tempo ovog meseca, fokusirajući se na izgradnju čvrste osnove za predstojeće poduhvate.

Freepik
 

 

Blizanci: Strpljenje je ključno a uspeh zagarantovan

Dragi Blizanci, jul 2024. za vas je mesec dinamične energije i potencijalnog rasta. S Merkurom, vašom vladajućom planetom, koji je retrogradan početkom meseca, očekujte neka kašnjenja u komunikaciji i planovima putovanja. Strpljenje je sad ključno. Kako jul napreduje, mladi mesec u Raku 8. ističe vaš finansijski sektor, podstičući vas da pregledate i precizirate svoj budžet i strategije ulaganja.

Sredinom meseca Venera u Lavu donosi nalet kreativnosti i strasti u vaš lični život. Odlično je vreme da istražite nove hobije ili ponovo raspalite romansu. Profesionalne aktivnosti zahtevaju vašu pažnju tokom punog meseca u Vodoliji 23. jula, nudeći priliku da pokažete svoje veštine i naporan rad. Umrežavanje je od vitalnog značaja, zato učestvujte u društvenim okupljanjima, to vam, naravno, nikad ne pada teško.

Radi boljeg zdravlja uravnotežite rad i opuštanje da biste izbegli sagorevanje, naročito na poslu. Do kraja meseca, kada Merkur postane direktan, svi problemi u komunikaciji će se rešiti, a vi ćete osetiti obnovljeni osećaj jasnoće i svrhe. Iskoristite ovo vreme da postavite jasne ciljeve za naredne mesece.

Freepik
 

 

Rak: Moćno vreme za planiranje budućnosti

Rakovima jul 2024. donosi period pun introspekcije i transformacije. Sa Suncem u vašem znaku, vreme je da zasijate i usredsredite se na lični rast. Mladi Mesec u Raku 8. jula je posebno značajan, jer nudi priliku da se postave novi ciljevi i počne iz početka. Ovo je moćno vreme za samorefleksiju i planiranje budućnosti.

Venera u Lavu poboljšava vaše finansije, sugerišući potencijal za povećanje prihoda kroz kreativnost ili stranu zaradu. Sredinom meseca, međutim, retrogradni Merkur može uticati na komunikaciju, pa budite oprezni u pregovorima i obavezno sve dokumente pogledajte dvaput, naročito sitna slova.

Pun Mesec u Vodoliji 23. naglašava vaše zajedničke resurse i partnerstva. Dobro je vreme da razjasnite sve nesporazume i ojačate veze.

Zdravlje bi trebalo da bude prioritet, pa razmislite o velnes rutini koja podržava i mentalno i fizičko blagostanje. Do kraja meseca, naći ćete ravnotežu između brige o sebi i odgovornosti, otvarajući put za harmoničniji avgust.

Freepik
 

 

Lav: Nemoguće je odoleti vam

Jul 2024. je za Lavove živahan i transformativan mesec. Uticaj Venere u vašem znaku donosi šarm i magnetizam kome je teško odoleti, što ga čini odličnim vremenom za društvene aktivnosti i romantične poduhvate. Mladi Mesec u Raku 8. podstiče vas da ispunite svoj unutrašnji svet, možda kroz meditaciju ili povlačenje. Ovaj period je savršen za zaceljivanje starih rana i pripremu za nove početke koji su pred vama.

Otprilike sredinom meseca retrogradni Merkur može izazvati poremećaje u komunikaciji ili planovima putovanja, pa budite spremni na kašnjenja i nesporazume. Strpljenje i dvostruka provera detalja će vas poštedeti stresa.

Pun Mesec u Vodoliji 23. osvetljava vaš sektor partnerstva, što ga čini moćnim vremenom za rešavanje sukoba i jačanje obaveza. Što se tiče karijere, vaše kreativne ideje mogu dovesti do napretka i priznanja.

Što se tiče zdravlja, održavajte uravnotežen način života da biste održali visok nivo energije. Do kraja meseca, sa Merkurom koji se preokreće u direktni hod, jasna i efikasna komunikacija biće vaši saveznici, otvarajući put za uspešan i radostan avgust.

Freepik
 

Devica: Prigrlite promene i ličnu evoluciju

Jul 2024. donosi talas transformacije za Devicu, ohrabrujući vas da prihvatite promene raširenih ruku. Mesec počinje sa fokusom na lični rast, jer Jupiter u vašem sektoru zajednice poziva na umrežavanje i društvene angažmane. Sredinom meseca Mars u vašoj romantičnoj zoni izaziva strast i kreativnost. Ove energije čine da je to savršeno vreme za Device da ponovo posete hobije, započnu nove projekte i neguju odnose.

Finansijski retrogradna Venera u vašem sektoru rada poziva na oprez, zato izbegavajte velika ulaganja i pažljivo pregledajte svoj budžet.

Što se tiče zdravlja, praktikuјte tehnike za oslobađanje od stresa naročito kroz plivanje i vežbanje. Puni mesec u Jarcu 21. osvetljava vašu kuću za komunikaciju, pa očekujte otkrića i važne razgovore. Ovo je idealno vreme da artikulišete svoje misli i očistite vazduh s voljenima. Na kraju meseca, Sunce se kreće u vaš podsvestan sektor, inspirišući introspekciju i unutrašnji mir. Održavaјte uravnotežen način života i pazite na svoje emocionalno blagostanje. Ovaj mesec vam daje snagu da iskoristite prilike i rastete iz iskustava, čineći jul plodnim periodom lične evolucije i ispunjavajućih veza.

Freepik
 

 

Vaga: Osnaživanje veze s drugima

Za vage jul 2024. je mesec partnerstva i saradnje. Prisutnost Jupitera u vašem sektoru karijere osigurava vam profesionalni rast, pa budite otvoreni za nove mogućnosti. Početkom meseca Merkur u vašoj finansijskoj kući promoviše pametno donošenje odluka pa iskoristite ovaj tranzit za dugoročne dobitke.

Emocionalno, retrogradna Venera u vašoj porodičnoj zoni može da izazove probleme iz prošlosti, podstičući vas da popravite i ojačate veze. Uz Mars koji daje energiju vašoj svakodnevnoj rutini, iskoristite prilike da poboljšate produktivnost i pojednostavite zadatke.

Zdravlje treba da vam bude prioritet - uključite uravnotežene obroke i redovnu fizičku aktivnost u svoj režim. Sredinom meseca, mladi mesec u Raku ističe vaš krug prijateljstva, čineći ga najboljim vremenom za umrežavanje i druženje. Uključite se u nove krugove da biste proširili svoje vidike i stekli nove perspektive. Pun mesec u Jarcu 21. osvetljava vaš dom i porodični život, unoseći jasnoću u nerešene stvari. Posvetite se kućnim poslovima sa pažnjom i saosećanjem.

Kako se mesec završava, Merkur u vašem sektoru komunikacije poboljšava jasnoću i izražavanje. Jul pruža Vagi alate i mogućnosti za stvaranje snažnijih veza i postizanje ravnoteže u ličnim i profesionalnim sferama.

Freepik
 

 

Škorpija: Proširivanje vidika i lični razvoj

U julu 2024. Škorpiji se savetuje da se fokusira na samousavršavanje i lični razvoj. Mesec počinje sa Marsom koji daje energiju vašem sektoru ličnog bogatstva, ohrabrujući vas da kreirate strategiju i maksimalizujete svoj finansijski potencijal. Budite marljivi u upravljanju svojim resursima i potražite stručni savet, ako je to potrebno. Retrogradna Venera u vašem području komunikacije može da izazove nesporazume, pa se oslonite na strpljenje i jasnoću u svim interakcijama. Mladi mesec sredinom meseca u Raku vas inspiriše da istražujete obrazovne aktivnosti ili planirate putovanja, proširujući svoje mentalne i duhovne horizonte. Uključite se u aktivnosti koje podižu vaše znanje i razumevanje.

Što se tiče posla, Jupiter u vašem sektoru zajedničkih resursa promoviše saradnju i partnerske poduhvate pa dajte prioritet timskom radu za najbolje rezultate.

Zdravstveno, ravnoteža je ključna. Uključite tehnike opuštanja i redovne vežbe u svoju rutinu da biste održali visok nivo energije. Pun mesec u Jarcu 21. stavlja reflektore na vašu karijeru i imidž u javnosti, signalizirajući da je došlo vreme za priznanje i dostignuća. Dok Sunce prelazi u vaš društveni sektor na kraju meseca, uživajte u društvenim aktivnostima i uključivanju u širu zajednicu. Energija jula podržava Škorpije u postizanju rasta kroz pažljivo planiranje i smislene veze.

Freepik
 

 

Strelac: Značajno povećanje energije

Jul 2024. donosi dinamičan period za Strelca. Pojačanje planeta ukazuje na značajno povećanje energije i entuzijazma. Sa Marsom u vašem znaku osetićete snažnu želju da krenete u nove poduhvate, posebno u svom profesionalnom životu. Umrežavanje će biti ključno - trudite se da prisustvujte društvenim događajima i iskoristite svaku priliku da proširite svoj krug poznanika. Ipak, budite oprezni sa retrogradnim Merkurom od 7. do 23. jula, jer bi to moglo izazvati nesporazume u komunikaciji. Neophodno je još jednom proveriti sve detalje u ugovorima i sporazumima.

Na ličnom nivou, Venera inspiriše romantično prepuštanje, ali održavajte svoju spontanost u ravnoteži kako biste izbegli da preopteretit svog partnera.

Finansijski je povoljan trenutak za preispitivanje investicija i postavljanje dugoročnih ciljeva.

Što se tiče zdravlja, razmislite o usvajanju uravnotežene ishrane i redovnog vežbanja da biste podržali visok nivo energije. Prakse za oslobađanje od stresa će biti od koristi. Prihvatite mogućnosti i ostanite prizemljeni kako biste maksimalno iskoristili ovaj užurbani mesec.

Freepik
 

 

Jarac: Dugoočekivano priznanje

Jul 2024. u Jarčevima naglašava rast i transformaciju. Profesionalno, ovo je mesec nagrađivanja razvoja jer Saturn, vaša vladajuća planeta, čini pozitivan aspekt sa Plutonom. Očekujte priznanje za svoj trud i moguću promociju ili unapređenje. Međutim, retrogradni Merkur od 7. do 23. može doneti izazove u komunikaciji i putovanju, zato pažljivo planirajte i predvidite kašnjenja. Usredsredite se na saradnju i timski rad da biste glatko upravljali konfliktima.

Finansijski, ovaj mesec predlaže oprezan pristup novcu te izbegavajte impulsivnu potrošnju i pažljivo planirajte svoj budžet.

U ličnim odnosima, Venera poboljšava harmoniju i duboke veze - to je dobro vreme za rešavanje prošlih pitanja i jačanje veza.

Zdravstveno se fokusirajte na upravljanje stresom. Prepustite se aktivnostima koje neguju vaš um i telo, poput šetnje prirodom. Obratite pažnju na svoju ishranu kako biste održali nivo energije. Prihvatite transformativnu energiju jula i iskoristite svoju stratešku snagu da postignete trajni uspeh i sreću.

Freepik
 

 

Vodolija: Talas naprednih ideja 

Ovaj jul je mesec istraživanja i inovacija. Uran, vaša vladajuća planeta, pokreće talas kreativnosti i naprednih ideja u vašem profesionalnom životu. Očekujte napredak i budite spremni da prihvatite nekonvencionalne metode. Saradnja s istomišljenicima će biti posebno korisna. Međutim, sa Merkurom koji je retrogradan od 7. do 23. jula budite oprezni sa komunikacijom i tehnologijom - dvaput proverite e-poštu i podatke da biste izbegli nesporazume i greške.

Finansijski, budite oprezni oko ulaganja i izbegavajte rizike do kraja meseca.

U vašem ličnom životu Venera promoviše harmoniju i nežne veze. Iskoristite ovaj uticaj da produbite svoje veze i rešite sve postojeće probleme.

U zdravstvenom smislu, planetarno poravnanje sugeriše fokusiranje na mentalno blagostanje; vežbajte tehnike smirenja ili meditacije da biste ostali u mentalnoj ravnoteži. Prihvatite svoju jedinstvenost i intelektualnu snagu da biste uspešno kretali kroz jul, pretvarajući izazove u prilike.

Freepik
 

 

Ribe: Period lične transformacije

Drage Ribe, jul 2024. u vama podstiče introspekciju i emocionalni rast. Neptun, vaša vladajuća planeta, inspiriše duhovno buđenje i pojačanu intuiciju. Iskoristite ovaj mesec da se ponovo povežete sa svojim unutrašnjim ja kroz meditaciju ili kreativne izlete. Profesionalno, to je period stalnog napretka; Saturnov uticaj favorizuje disciplinovan rad i strateško planiranje. Međutim, imajte na umu retrogradni Merkura od 7. do 23. jula pa još jednom proverite detalje i izbegavajte donošenje važnih odluka tokom ovog vremena.

Finansijski, zadržite konzervativan pristup i fokusirajte se na štednju, a ne na potrošnju.

Na ličnom planu, Venera u vaše odnose unosi toplinu i saosećanje; iskoristite ovu energiju za rešavanje sukoba i jačanje veza sa voljenima.

Zdravstveno, dajte prioritet odmoru i mentalnom opuštanju da biste se kretali kroz potencijalni stres. Bavljenje umetničkim aktivnostima pružiće radost i spokoj. Prihvatite kosmičke energije za ličnu transformaciju i pronađite ravnotežu u svim aspektima svog života ovog jula.

Freepik
 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike