Pripremite se za najmoćniju noć u godini: Jagoda-mesec u Jarcu isceljuje stare rane i utire put vrtoglavom uspehu

21.06.2024

13:20

0

Autor: V. I.

Večeras pogledajte u nebo i videćete najmoćniji pun mesec u godini, poznat kao jagoda-mesec

Pripremite se za najmoćniju noć u godini: Jagoda-mesec u Jarcu isceljuje stare rane i utire put vrtoglavom uspehu
Copyright Profimedia

Kao prvi pun mesec leta i prvi od dva puna meseca u znaku Jarca ove godine, jagoda-mesec  2024. je tu da vam pomogne da napredujete.

Ovogodišnji jagoda-mesec izlazi večeras, 21. juna 2024, u Jarcu, desetom horoskopskom znaku. Kako je Jarac povezan sa napornim radom, ambicijom i disciplinom, za ovaj pun mesec se kaže da je vreme za fokusiranje na karijeru i lične aspiracije. Tokom ovog punog meseca možda ćete osetiti pojačan osećaj odgovornosti i produktivnosti prema svojim ciljevima, ambicijama i celokupnom životnom putu. Priliv energije Jarca pomoći će vam da ostanete prizemljeni i fokusirani, omogućavajući vam da preduzmete praktične korake ka postizanju svojih ciljeva.

Takođe je važno napomenuti da će planetarni vladar Jarca, Saturn, biti retrogradan u Ribama nekoliko dana kasnije, 29. juna, što će ovaj mesec punog jagoda-meseca učiniti moćnim vremenom za razmatranje kako možemo da uzmemo zreliji i odgovorniji pristup svom životu.

Ovogodišnji jagoda-mesec je odličan za ponovnu procenu namera postavljenih tokom mladog Meseca 11. januara u Jarcu i unošenje neophodnih prilagođavanja kako bismo ih dostigli pre nego što uđemo u drugu polovinu godine. U nastavku, hajde da pogledamo šta je jagoda-mesec i njegovo duhovno značenjeu 2024.

Šta je jagoda-mesec i otkud to ime

Jagoda-mesec je naziv punog meseca koji se javlja u junu. U astrologiji, pun mesec se često povezuje sa kulminacijom ciklusa ili vrhuncem energije. Pun mesec nastaje kada je mesec potpuno osvetljen sunčevim zracima i pojavljuje se kao svetao, kružni disk na noćnom nebu. Na to se gleda kao na vreme unošenja jasnoće i uvida u naše živote i osvetljavanja puta napred.

Veruje se da je jagoda-mesec dobio ime po indijanskim plemenima koja su ga koristila kao signal za berbu jagoda koje sazrevaju. Jagoda-mesec je takođe poznat pod različitim imenima u različitim kulturama i regionima. Na primer, na nekim mestima se naziva i medeni mesec ili ruža mesec. Ova imena se često povezuju sa sezonskim promenama koje se dešavaju tokom ranih letnjih meseci, kao što su cvetanje ruža ili proizvodnja meda.

Praktično značenje jagoda-meseca 

Jagoda-mesec je u znaku Jarca, kardinalnog zemaljskog znaka. Jarac je znak odgovornosti i discipline, a tokom ovog punog meseca, možda ćete se osećati ovlašćenim da preuzmete odgovornost za svoje postupke te poštujete ili slavite prethodna dostignuća i obaveze. To može značiti povezivanje sa mentorima i autoritetima, uspostavljanje više strukture u vašim svakodnevnim rutinama, preduzimanje praktičnih koraka ka postizanju vaših dugoročnih ciljeva, proslavljanje značajne prekretnice u vašoj karijeri ili usvajanje zrelijeg pristupa životu. Jarac je sinonim za stabilnost i efikasnost!

Profimedia
 

 

Duhovno značenje jagoda-meseca 

U nekim duhovnim tradicijama, jagoda-mesec se vidi kao simbol ljubavi, čistoće i prosperiteta. Vreme je da uživamo u slatkoći života i povežemo se sa ljubavlju i obiljem koji nas okružuje. Pošto su jagode povezane sa srčanom čakrom, ovaj pun mesec može da vas podstakne da izrazite više saosećanja prema sebi i drugima dok aktivno sledite svoje planove. Bilo da ga vidite kao vreme proslave, razmišljanja ili transformacije, jagoda-mesec je snažan podsetnik da smo svi deo nečega većeg od nas samih.

Ovaj isceljujući pun mesec takođe bi mogao doneti prekretnicu u vezi, jer se veruje da je to vreme kada se odnosi mogu produbiti i postati značajniji. Ovo može biti odličan trenutak da se usredsredite na komunikaciju i izražavanje svojih emocija partneru, kao i da radite na svim izazovima ili problemima koji mogu biti prisutni u vezi.

Možete iskusiti energiju punog meseca na različite načine u zavisnosti od vaših jedinstvenih karakteristika karte rođenja i položaja. Nastavite da čitate da biste saznali više o jagoda-mesecu 2024. i kako da radite sa ovim energijama na osnovu svog horoskopskog znaka.

Šta jagoda supermesec znači za svaki horoskopski znak?

Ovan (20. mart-19. april)

Pripremite se za vrtoglavi uspon, dragi Ovnovi, jer jagoda-mesec u vašoj desetoj kući karijere i reputacije podstiče vas da se fokusirate na svoje dugoročne ciljeve i ambicije. Možda ćete osetiti snažnu želju da se popnete na korporativnoj lestvici ili preuzmete lidersku ulogu, ali uverite se da ne žrtvujete svoje lične vrednosti i integritet u tom procesu.

Zapamtite, uspeh se ne odnosi samo na spoljašnja dostignuća, već i na unutrašnje ispunjenje i sreću. Udaljite se od površnih ljudi i ciljeva, razmislite šta stvarno želite i usredsredite svu energiju na to - uspeće vam.

Pexels
 

Bik (20. april-20. maj)

Slobodno se otvorite za nova dostignića, dragi Bikovi. Svetleći jagoda-mesec u vašoj devetoj kući avanture i visokog obrazovanja podstiče vas da krenete napred sa planovima putovanja i mogućnostima za nastavak obrazovanja i lične nadogradnje koje ste započeli tokom januarskog mladog meseca u Jarcu.

Iako ste možda fokusirani na svoje dugoročne ciljeve i težnje, zapamtite da prepuštanje onome što vam donosi radost može biti jednako presudno za vaš rast i lični razvoj. Dajte prioritet svojoj sreći i blagostanju.

Pexels
 

 

Blizanci (21. maj-20. jun)

Spremite se za veliko čišćenje, Blizanci, dok detoksikacijski mesec jagode naglašava emocionalno isceljenje na kojem ste radili u poslednjih šest meseci. Dok vas priliv energije Jarca inspiriše da čvrsto stojite na zemlji, dosledni svojim granicama, u redu je da se osećate više introspektivno i refleksivno dok ispitujete svoje najdublje strahove, želje i motivacije.

Iskoristite ovu energiju da odbacite stare obrasce i uverenja koja vam više ne služe i prihvatite nove načine postojanja. Takođe možete doživeti finansijsku promenu tokom ovog vremena, pa vodite računa o svojoj potrošnji i investicijama.

Pexels
 

 

Rak (21. jun-22. jul)

Budite otvoreni za nove mogućnosti i saradnje koje mogu doneti ravnotežu i stabilnost u vaš život, dragi Rakovi. Ovogodišnji jagoda-mesec u Jarcu skreće pažnju na vaš sektor odnosa, a to može da inspiriše promene u načinu na koji komunicirate sa drugima, posebno u profesionalnim okruženjima.

Umesto da trošite energiju na borbe za moć, iskoristite ovu energiju da oslobodite toksične odnose i napravite prostor za pozitivne, podržavajuće veze. Samo napred!

Pexels
 

 

Lav (23. jul-22. avgust)

Produktivnost se odnosi na efikasnost i brzinu, dragi Lavovi, upamtite da ne možete jedno bez drugog. Zapamtite ovo dok jagoda-mesec u Jarcu posećuje vašu šestu kuću zdravlja, dobrobiti i posla.

Tokom ove ambiciozne lunarne magije, možda ćete se osećati inspirisanim da unesete manja poboljšanja u svoju dnevnu rutinu, kao što je primena novog režima vežbanja, angažovanje ličnog asistenta ili implementacija tehnologije koja će vam pomoći da smanjite dugotrajne zadatke. Koje tri odgovornosti možete da se oslobodite da biste eliminisali višak nereda i stresa?

Pexels
 

 

Devica (23. avgust-22. septembar)

Pustite kosu, zabavite se i istražite svoju kreativnu stranu, drage Device. Bilo da se bavite novim hobijem, započinjete strastveni projekat ili se jednostavno prepuštate nekom preko potrebnom zastoju, mesec jagode pojačava vaš unutrašnji rad tokom proteklih šest meseci kako biste obnovili vaše samopouzdanje.

Međutim, pazite da ne postanete preterano samokritični ili perfekcionistički, jer to može ugušiti vašu kreativnost i sprečiti vas da uživate u trenutku. Umesto toga, usredsredite se na to da sebi date prostor i vreme da istražite svoje strasti bez osuđivanja ili pritiska.

Freepik
 

 

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Pregledajte svoje emocionalno blagostanje i procenite sve oblasti kojima je potrebna pažnja, drage Vage. Tokom ovogodišnjeg jagoda-meseca, možda ćete osetiti jaku želju da stvorite stabilnije i bezbednije okruženje za sebe i svoje najmilije. Ovo bi moglo uključivati brigu o svim popravkama ili renoviranju oko kuće ili provođenje kvalitetnijeg vremena sa porodicom.

Iako je ovo sjajan trenutak da se usredsredite na život u kući, vodite računa o tome da postanete previše kruti ili nefleksibilni. Pokušajte da održite zdravu ravnotežu između ličnog i profesionalnog života. Odmor je vaš prijatelj!

Profimedia
 

 

Škorpija (23. oktobar-21. novembar)

Da li ste spremni da otključate moć svojih reči, drage Škorpije? Ovogodišnji jagoda-mesec u Jarcu je idealno vreme za umrežavanje, učenje i širenje društvenog kruga. Međutim, važno je da uravnotežite svoj entuzijazam s praktičnošću i izbegavate da preuzimate previše obaveza odjednom. Imajte na umu svoju sklonost da postanete preopterećeni ili uznemireni i pravite pauze kada je to potrebno.

Ovo je takođe dobar trenutak da ponovo razmotrite sve nerešene probleme sa braćom i sestrama ili komšijama te poradite na pronalaženju rešenja. Vežbajte da s poštovanjem govorite svoju istinu i načela u koja verujete.

Pexels
 

 

Strelac (22. novembar-21. decembar)

Spremite se da preuzmete kontrolu nad svojom finansijskom sudbinom, dragi Strelci, dok se jagoda-mesec poravnava u vašoj drugoj kući finansija, samopoštovanja i materijalnih dobara. Ovo je odličan trenutak da razmislite o svojim talentima i veštinama i kako ih možete iskoristiti za povećanje vaše finansijske stabilnosti.

Možda biste takođe želeli da razmislite o ulaganju u sebe i svoju budućnost. Međutim, uverite se da ne preuzimate nepotrebne rizike ili da ne budete previše impulsivni u vezi sa finansijskim odlukama. Uravnotežite svoj optimizam sa praktičnošću i možete da očekujete vratoloman uspeh.

Pexels
 

 

Jarac (22. decembar-19. januar)

Jarčevi dragi, pripremite se za moćan i transformativan pun jagoa-mesec koji će zasijati u vašoj prvoj kući samoizražavanja i ličnog identiteta. Ovo je vreme da napravite korak unazad i razmislite o tome ko ste i šta želite da postignete u narednih šest meseci.

Možda ćete osetiti nalet samopouzdanja i motivaciju da sledite svoje ciljeve i snove sa novopronađenom snagom. Međutim, budite oprezni da ne dozvolite da vas ambicija nadmaši, jer će sledećeg meseca nastupiti drugi pun mesec. Ovo je samo zagrevanje za velike stvari pred vama!

Freepik
 

 

Vodolija (20. januar-18. februar)

Oslobodite se mrtvog tereta, drage Vodolije. Jagoda-mesec koji aktivira vašu dvanaestu kuću samoće i samorefleksije podstiče vas da oslobodite svaki emocionalni prtljag koji možda nosite da biste napravili prostor za nešto novo.

Iako ovaj praktičan pun mesec može doneti osećaj zatvaranja dugotrajnog pitanja ili situacije, posebno u vezi sa vašom karijerom ili dugoročnim ciljevima, odvojite vreme da izlečite i oprostite sebi i drugima. Tokom ovog perioda, možda ćete osetiti privlačenje ka meditaciji, jogi ili drugim duhovnim praksama. Pratite svoju intuiciju.

Pexels
 

 

Ribe (19. februar-20. mart)

Ponovo se povežite s udaljenim prijateljima i voljenim osobama, drage Ribe, dok autoritativni mesec jagode ističe vašu jedanaestu kuću grupa i zajednice. Ako ste bili u izlasku sa svojom najboljom prijateljicom ili ste bili u napetosti sa kolegom, možda ste oboje spremni da iznesete stvari s poštovanjem na obostrano zadovoljstvo.

Društveni ili humanitarni razlozi takođe mogu privući vašu pažnju, pa nemojte odolijevati želji da volontirate u svojoj omiljenoj organizaciji ili donirate nekom važnom cilju. Odvojite malo vremena da razmislite o tome kako možete da iskoristite svoje jedinstvene darove da pozitivno utičete na svet oko sebe.

Pexels
 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike