Stiže sezona Raka, ali i letnja dugodnevica: Ovo leto bi moglo biti početak nečeg novog, ako ste spremni za ostvarenje najluđih snova

20.06.2024

10:20

0

Autor: V. I.

Otkrijte kako će početak letnje dugodnevice i sezone Raka uticati na vaš horoskopski znak

Stiže sezona Raka, ali i letnja dugodnevica: Ovo leto bi moglo biti početak nečeg novog, ako ste spremni za ostvarenje najluđih snova
Copyright Freepik

Da li ste i vi uzbuđeni zbog leta pred nama? Nakon legendarnog proleća, možda ste više nego spremni za sezonu Raka 2024, koja označava spektakularni početak leta. Početak ove sezone donosi niz emotivnih uspona i padova, ali na kraju, ovo bi moglo biti vaše najbolje leto do sada!

Sezona Raka počinje letnjim solsticijem (dugodnevicom) 20. juna u 16:50 po istočnom vremenu. Sunce će se poklopiti s Mesecom, planetarnim vladarom Raka, pojačavajući emotivnost za sve znakove horoskopa. Početak obeležava i pun Mesec u znaku Jarca 21. juna, poznat i kao jagoda-mesec, donoseći snažne osećaje i zanimljive teme koje će se razvijati.

Vezani odnosi bi mogli biti testirani 26. juna zbog napetosti između Venere u Raku i karmičkih čvorova. Saturn postaje retrogradan u Ribama 29. juna, pozivajući na preispitivanje ograničenja u životu. Merkur ulazi u Lava 2. jula, donoseći dramatičnost u komunikacije, dok retrogradni Neptun u Ribama razotkriva istine.

Novi ciklus počinje mladim Mesecom u Raku 5. jula, donoseći prilike za nove početke. Neočekivane promene u ljubavi i finansijama mogu se desiti 8. jula, kada Venera u Raku bude u dosluhu s Uranom u Biku. Sezona Raka završava se drugim punim mesecom u Jarcu 21. jula, pripremajući vas za zabavu i ludnice sezone Lava koja počinje 22. jula.

Evo šta možete očekivati od sezone Raka, prema svom horoskopskom znaku:

Ovan (21. mart - 19. april)

Mogli biste se osećati nesigurno u vezi s vašom životnom situacijom i porodičnom dinamikom kada sunce uđe u vašu četvrtu kuću doma i porodice. Moguće su promene planova u vezi s vašim domom ranije tokom sezone Raka. Postavljanje granica onima s kojima živite može postati neophodno.

Početak jula, pod mladim Mesecom u Raku 5. jula, donosi priliku za poboljšanje vaše životne situacije. Kako jul odmiče, može se pojaviti želja za većom zabavom, a Venera u Lavu pojačaće vaš ljubavni i seksualni život. Budite oprezni s retrogradnim Merkurom koji počinje 16. jula. Koliko god primamljivo bilo, izbegavajte ponovnu vezu sa bivšim ljubavi tokom ovog perioda.

Unsplash
 

 

Bik (20. april - 20. maj)

Sezona Raka aktivira vašu treću kuću komunikacije, donoseći emotivnu energiju u vaše razgovore. Senzibilnost u diskusijama biće pojačana, pa se fokusirajte na bitne teme i ljude. Puni mesec u Jarcu 21. juna može vam pomoći da prekinete neinspirativne razgovore i povežete se sa drugima na dubljem nivou.

Kako jul počinje, osećaćete se uzbuđeno pričajući o svom domu i porodici, što može podstaći druge da budu ranjivi s vama. Ova topla energija može vas približiti nekome s kim obično ne biste tražili duboko prijateljstvo. Drugi puni mesec u Jarcu 21. jula okružuje vas ljudima koji cene vaše duhovno putovanje. Uživajte u povezivanju s onima koji dele vaše vrednosti i svetonazore.

Unsplash
 

 

Blizanci (21. maj - 20. jun)

Sunce u Raku aktivira vašu drugu kuću udobnosti i komocije, naglašavajući vaše finansijske i profesionalne mogućnosti. Tokom sezone Raka, možete primetiti značajne promene u vašim finansijama i karijeri. Puni mesec u Jarcu 21. juna osnažiće vaše odluke i finansijsku pismenost.

Saturn i Neptun retrogradni u Ribama uticaće na vašu karijeru, pa razmislite o svojim mogućnostima, ali uključite emocije. Vaša osećanja su važna, posebno u donošenju odluka koje će vas emocionalno i finansijski ispuniti. Sredinom jula, može biti izazovno, ali vaša samopouzdanje će rasti. Iskoristite prilike koje će vam pomoći da se osećate ispunjeno.

Unsplash
 

Rak (21. jun - 22. jul)

Ovo je vaša sezona! Sunce obasjava vašu prvu kuću identiteta, donoseći vam priliku da zablistate. Sezona Raka donosi vam osećaj ponosa u vezi s vašim izgledom i identitetom. Okružite se pozitivnim vezama i razmislite o prekidu onih koje ne doprinose vašem rastu tokom punog meseca u Jarcu 21. juna.

Julska energija vas podstiče na finansijsku proaktivnost. Imajte hrabrosti da pratite ideje koje su van vaše zone udobnosti. Vaše finansije će se poboljšati tokom leta, što može doneti promenu. Do kraja jula, preispitajte svoje obaveze kako biste uživali u svojim letnjim planovima.

Unsplash
 

 

Lav (23. jul - 22. avgust)

Sezona Raka osvetljava vašu dvanaestu kuću podsvesnog, pružajući vam vreme za introspekciju. Možda se nećete osećati kao obično, ali ovo je prilika da se pregrupišete i razmislite o svojim željama. Puni mesec u Jarcu 21. juna daje vam priliku da restrukturirate svoju letnju rutinu.

Kako jul počinje, Merkur i Venera ulaze u vaš znak, donoseći vam novu energiju. Postaćete komunikativniji i otvoreniji za nove ideje. Sezona Raka može biti izazovna, ali energija Venere će vam pomoći da se osećate bolje. Do kraja jula investiraćete u zabavne poduhvate koji će vam osigurati nezaboravno leto. Iskoristite ovaj period i prepustite se zabavi.

Unsplash
 

 

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)

Sezona Raka aktivira vašu devetu kuću putovanja, donoseći vam želju za novim avanturama. Puni mesec u Jarcu 21. juna može vas podstaći da istražujete svet oko sebe. Pronađite sjajnu ponudu za putovanje do kraja juna.

Jul donosi priznanje za vaše talente dok Merkur i Venera ulaze u Lavu. Vaše komunikacione i društvene veštine biće na visokom nivou. Pripremite se za nova iskustva koja će vas obogatiti. Kraj sezone Raka donosi nove avanture i prilike za putovanja. Uživajte u otkrivanju novih mesta i iskustava. Potrudite se da utolite svoju žeđ za putovanjima.

Freepik
 

 

Devica (23. avgust - 22. septembar)

Sezona Raka skreće pažnju na vašu jedanaestu kuću prijateljstava. Ovo je idealno vreme da se povežete sa starim prijateljima i planirate zajedničke aktivnosti. Možete putovati ili raditi zabavne stvari s prijateljima. Puni mesec u Jarcu 21. juna pomaže vam da izgradite dublje veze s ljudima koji dele vaše interese.

Kako jul počinje, preispitujete svoje bliske veze dok Saturn i Neptun retrogradni u Ribama utiču na vašu percepciju podrške. Postavite jake granice u odnosima koji to zahtevaju. Nemojte fa vas drugi iskorišćavaju jer vam pričaju da im je potrebna vaša snaga. Upoznajte nove ljude i proširite svoj društveni krug. Otvorenost i ranjivost donose vam bliske i ispunjavajuće odnose.

Pexels
 

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

Sezona Raka aktivira vašu desetu kuću uspeha i nasleđa. Osećaćete potrebu da postignete nešto veliko. Puni mesec u Jarcu 21. juna pomaže vam da se fokusirate na svoje ciljeve. Razmislite o promeni u svojoj karijeri ili životu kako biste postigli više.

Kako jul počinje, možete se suočiti s teškim odlukama u vezi sa svojim vezama i identitetom. Fokusirajte se na sebe i svoje potrebe. Sezona Raka donosi promene u vašem svakodnevnom životu. Restrukturirajte svoj raspored kako biste ostvarili svoje snove. Budite hrabri i otvoreni za nove prilike.

Pexels
 

 

Strelac (22. novembar - 21. decembar)

Sezona Raka donosi transformaciju dok sunce osvetljava vašu osmu kuću smene i ponovnog rođenja. Ovo je period za duboko istraživanje vaših unutrašnjih senki. Puni mesec u Jarcu 21. juna daje vam snagu da se suočite s ovim procesom.

Kako jul napreduje, rastete kroz analizu i sećanja iz detinjstva dok Saturn i Neptun retrogradni u Ribama podižu veo iluzija. Razmislite o svom detinjstvu i iscelite stare rane. Sezona Raka može biti emocionalno intenzivna, ali ne zaboravite da uživate u letu. Pronađite ravnotežu između rada na sebi i uživanja u životu.

Pexels
 

 

Jarac (22. decembar - 19. januar)

Negujte svoje odnose dok sezona Raka osvetljava vašu sedmu kuću posvećenosti. Puni mesec u vašem znaku 21. juna donosi jasnu perspektivu o važnim vezama. Razmislite o tome ko vas podržava i ko vas inspiriše a ko zloupotrebljava vašu dobrotu.

Kako jul počinje, videćete razliku u tome kako vas drugi tretiraju dok Venera i Merkur ulaze u Lav. Postaćete ranjiviji i otvoreniji za produbljivanje veza. Ovo može biti početak nečeg novog u vašem ljubavnom životu. Budite spremni da izađete iz svoje zone udobnosti. Sezona Raka donosi priliku za rast u vašim intimnim odnosima - prihvatite ga.

Pexels
 

 

Vodolija (20. januar - 18. februar)

Sezona Raka osvetljava vašu šestu kuću posla, zdravlja i rutine. Vaša osećanja će igrati veliku ulogu u svakodnevnom životu. Puni mesec u Jarcu 21. juna naglašava važnost mentalnog zdravlja. Prilagodite svoje rutine kako biste se bolje nosili sa stresom.

Kad jul počne, Venera i Merkur u Lavu pomažu vam da se otvorite i povežete s bliskim osobama. Romantični partner ili bliyak prijatelj može vam pružiti podršku. Budite oprezni s novim ponudama zbog retrogradnog Merkura. Sačekajte da prođe retrogradni period pre nego što preuzmete nove obaveze.

Pexels
 

 

Ribe (19. februar - 20. mart)

Sezona Raka produbljuje emocionalnu energiju u vašoj petoj kući romantike i kreativnosti. Posvetite se zabavama i ljubavnicima koji vam znače. Neka vam kreativnost bude na prvom mestu. Retrogradni Saturn i Neptun u Ribama omogućavaju vam da jasno izrazite svoje želje.

Kako jul napreduje, osećaćete se kao da je vaš svakodnevni život zapravo filmska priča. Pripremite se za uzbudljive događaje i izlete. Budite fleksibilni i otvoreni za promene u poslednjem trenutku. Sezona Raka donosi vam priliku da se zabavite i uživate u životu. Nemojte to da propustite!

Pexels
 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike