U toku je konjukcija Venere i Marsa: Vladavina pojačane strasti i kreativnog ispoljavanja

20.02.2024

19:20

0

Autor: V. I.

Nebeski zagrljaj muškog i ženskog principa donosi slobodu i ljubav

U toku je konjukcija Venere i Marsa: Vladavina pojačane strasti i kreativnog ispoljavanja
Copyright Profimedia

U toku je redak i moćan astrološki događaj - spajanje Marsa i Venere u tačnoj konjunkciji  Konjunkcija Marsa i Venere nije izuzetno redak događaj, ali se ni ne dešava svake godine. U proseku, Mars i Venera se usklađuju u konjunkciji otprilike jednom u dve-tri godine. Međutim, frekvencija može da varira zbog različitih orbitalnih perioda dve planete. Poslednja konjunkcija Mars-Venera dogodila se 13. jula 2021. Sledeće posle događaja iz februara 2024. desiće se u februaru-martu 2026. 

Kad god se Mars i Venera približe sa naše zemaljske tačke gledišta, njihove arhetipske snage želje, snage volje, lepote i privlačnosti se pojačavaju i mešaju. Ovaj koncentrisani priliv hemije Mars-Venera katalizuje duboke promene u našim odnosima, vrednostima i ličnom naporu da počnemo nešto iznova.

Profimedia
 

Iz perspektive vedske astrologije, konjunkcija Mars-Venera otkriva moćne aktivacije seksualne i prokreativne energije na individualnom nivou, pošto Mars predstavlja Šivinu žestoku mušku kreativnu snagu, dok Venera otelotvoruje Šaktinu senzualnu žensku energiju. Njihovo usklađivanje najavljuje ogromnu energiju i oslobađanje potisnutih erotskih i libidinalnih impulsa, koji, ako se svesno integrišu, mogu katalizovati kvantne promene u postojećim brakovima i partnerstvima. Ali ako se ne kontroliše, on takođe nosi karmički potencijal da manifestuje nekontrolisanu požudu, raskida partnerstva i koristi božanske kreativne sile na nesvete načine.

U carstvu romantike

Za one koji imaju partnera, ovaj tranzit može ili duboko revitalizovati ili poremetiti veze u zavisnosti od jedinstvene energetske ravnoteže svakog para. Priliv vatrene strasti i erotike sigurno će uzdrmati mlake veze nabolje ili nagore. Rešenje će biti da se toplota usmeri u produktivnu intimnost i posvećenost, a ne u impulsivnu požudu ili agresiju. Za neke to može izazvati svađe ili neverstvo od kojih se ne mogu oporaviti. Ali za druge, nudi priliku da ponovo zapale privlačnost i seksualnost hrabrim zajedničkim isprobavanjem novih stvari. Sve u svemu, kosmički poziv je da se graciozno rastanemo ili se ponovo posvetimo dubokom romantičnom ispunjenju.

Nemojte da se vodite samo strašću

Za samce ovo predstavlja izuzetno plodno vreme za privlačenje potpuno novih veza napunjenih seksualnom hemijom i vitalnošću. Potražite naelektrisane iskre da biste leteli sa potencijalnim partnerima koje sretnete u ovom periodu. Međutim, čuvajte se da vas vode isključivo hormoni ili uzbuđenje jurnjave. Razlučivanje je potrebno pored tog usijanog magnetizma da bi se pronašli partneri koji se usklađuju na dubljem nivou duše. Oni koji su voljni da iskoriste strast sa zrelošću i vizijom mogli bi da formiraju veze koje evoluiraju u prava partnerstva. Ali oni kojima vladaju samo prolazni hirovi rizikuju da izgube interesovanje kada se početni požari smire.

Profimedia
 

Pojačana kreativnost

Izvan carstva odnosa među partnerima, ova konvergencija Mars-Venera daje energiju svim oblicima ljudske kreativnosti, samoizražavanja i umetnosti. Bilo koji umetnički ili preduzetnički projekti pokrenuti tokom ovog tranzita nose moćnu Venerinu lepotu spojenu sa Marsovskim nagonom i voljom. Za pevače, plesače, glumce, slikare i kreativce svih pravaca, ovaj astrološki eliksir pruža kosmički podsticaj da se upuste u projekte strasti sa inspiracijom, samopouzdanjem i odlučnošću. Nove umetničke saradnje takođe mogu izazvati maštovit sjaj.

Novi počeci na globalnom planu

Na makro nivou, ovo usklađivanje utiskuje svoju dinamičku oznaku u domenu etike, vrednosti i resursa. Sa lične tačke gledišta, ljudi mogu smatrati da je pravi trenutak da ispitaju koliko dobro njihov životni stil zapravo odgovara njihovim osnovnim vrednostima i redizajniraju ga u skladu sa tim.

Sa Marsom koji simbolizuje rat i bogatstvom Venere ovaj datum otvara prozor za duboke uticaje na geopolitiku i globalni tok resursa - da nacije rešavaju sukobe podstaknute pohlepom, konkurencijom ili ugnjetavanjem diplomatskim putem, a ne nasiljem. Ali ovo bi moglo ići na bilo koji način - postojeće tenzije bi takođe mogle eksplodirati. Mnogo toga zavisi od toga da čovečanstvo sa mudrošću iskoristi ovu aktivaciju.

Sve u svemu, zagrljaj Marsa i Venere aktivira vulkanske sile promene u svim domenima. Stari obrasci odnosa, načini kreativnog izražavanja i destruktivni sistemi vrednosti mogli bi da se sruše. Ali druga strana ovog haotičnog uništenja obećava plodnu obnovu. Spajajući nadahnutu viziju sa strastvenom odlučnošću, možemo roditi radikalne nove početke u ljubavi, umetnosti i etici tokom ove retke nebeske konvergencije. Oni koji kanališu hrabrost, autentičnost i uzdržanost mogu da pretvore Marsovu i Venerinu dvostruku energiju u trajnu lepotu koju traže, piše Hindustian Times.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike