Ključni astrološki događaji u 2024: Saznajte kakva je godina pred vama - moraćete da rukujete vatrom

21.12.2023

13:20

0

Autor: K. O.

Kako da se uskladite sa svojim unutrašnjim kompasom?

Ključni astrološki događaji u 2024: Saznajte kakva je godina pred vama - moraćete da rukujete vatrom
Nova godina - Copyright Profimedia

Cele godine od nas se traži da preispitamo kako preduzimamo akcije u našem svetu, kako koristimo element vatre, dok u isto vreme lečimo i razvijamo svoje iskustvo ovog elementa, posebno korišćenje jednog od naših urođenih ljudskih darova - našu snagu volje. To je zbog toga što se skoro sva četiri retrogradna Merkura (osim pet dana u Devici) dešavaju u svakom vatrenom znaku ove godine.

Retrogradni Merkur i pomračenja

Astrologija 2024. počinje sa Merkurom u poslednja dva dana njegovog retrogradnog puta kroz Strelca. Sa Suncem u Jarcu, ovim sjajnim znakom dalekosežne vizije, čini se prikladnim da počnemo sa ponovnim čitanjem naših namera za ovu svežu godinu, osiguravajući da se osećamo instinktivno usklađeni (ne samo mentalno) i živimo sa njima pre nego što je Merkurova strela puštena iz svog luka 2. januara.

Sa severnim čvorom i pomračenjima u Ovnu i južnim čvorom i pomračenjima u Vagi, snažan je naglasak na tome da se osigura da potezi koje činimo u našem svetu dolaze sa mesta koje je verno nama, kao pojedincima. To radimo tako što smo usklađeni sa sopstvenim unutrašnjim kompasom.

Freepik
 

Da li ste uključeni u svoje želje i potrebe? Da li znate kako da to efikasno prenesete ljudima u svom životu? Tako nam je lako zaboraviti da smo na jednom nivou, životinje. Lako nam je živeti od glave do vrata. Pa ipak, toliko naše urođene mudrosti je zasejano kroz naša zemaljska, smrtna tela. Važno je da budete svesni specifičnih načina na koje lično regenerišete sopstvenu energiju. Ono što se misli pod ovim je, kako da izbacite emocionalnu, energetsku i fizičku stagnaciju u svom životu? Koliko ste upoznati sa uputstvima za upotrebu sopstvenog složenog operativnog sistema? Ovo je neophodno samospoznaja.

Jupiter iz Bika prelazi u Blizance

Jupiter će se preseliti iz Bika, senzualnog trona sebe vrednog i preseliti se u radoznalog Blizanca, 26. maja. Jupiter je iskustveni učenik koji postaje učitelj koji nosi mudrost. U domenu ideja i otvorenog uma, imamo priliku za više dijaloga a manje ideala. Pratite svoje radoznalosti, van ekrana i u opipljiv zemaljski život.

Pluton u Vodoliji do 2043.

Pluton će ponovo započeti godinu krećući se u Vodoliji 21. januara, istog dana kada Sunce uđe u ovaj znak, pre nego što se poslednji put retrogradira u Jarca od 31. avgusta do 18. novembra (tamo je od 2008.), pre nego što se vrati u Vodoliju ponovo gde će ostati do 2043.

Profimedia
 

Pluton može biti moć, kontrola, psihologija, samoregeneracija. Vodolija, šire govoreći, predstavlja ovu informaciju i digitalno doba u kojem se sada nalazimo u ranoj zori. Već vidimo efekte decentralizacije informacija na društvo. Svako od nas u našim eho komorama, siguran je da je naša perspektiva ONA perspektiva jer nam se vraća iz dana u dan.

Sa toliko jakih i različitih kanala realnosti koji rade odjednom, ovaj tranzit Plutona se oseća kao tema lične moći i samokontrole u ​​digitalnom dobu. Uz vašu pažnju, Pluton predstavlja naše duboke energetske instinkte. I ova godina se čini kao veoma važno vreme da se uverimo da smo usklađeni sa sopstvenim instinktima. Ovo je udvostručeno sa severnim čvorom u Ovnu; vaša snaga volje je dar, koji se sastoji od vaše pažnje, vaše namere, fokusa i pokreta vaše životne snage. Kako ovo koristite i za šta? Biti na sedištu vozača ovog inherentnog dara je jaka magija.
Imajte na umu svoje svete odnose.

Dinamika odnosa i dalje je pod pritiskom. Oni su cele godine i bili su tokom prethodne dve – sa ovogodišnjim pomračenjima u Ovnu i Vagi (Ja i Mi) i prethodnim u znacima Bika i Škorpije (samopoštovanje i intimnost).

Fokus na vezama

Ovo je sjajna stvar. Iako se može lako izgubiti u literaturi i objavama na društvenim mrežama o vezama, u srcu pomračenja u martu, aprilu i oktobru ove godine je ovaj pokret ka izgradnji sigurnosti da iskoristimo i priznamo ono što sami želimo, potrebe i želje su, a zatim da ih saopšti (ili nauči) na odrasli i zdrav način.

Freepik
 

Za neke od vas to može biti tako jednostavno. Za mnoge druge, to može biti potpuno novi svet. Ova pomračenja – iako se mogu razlikovati po intenzitetu za nas kao pojedince – su dar jer nam mogu pokazati naše slepe tačke. Služiće nam naše laži i lažne ljubaznosti na tacni. Oni su ventil za otpuštanje svih naših nagomilanih ozlojeđenosti i neispunjenih (i neizrečenih) očekivanja drugih. Ugodni ljudi su možda u jednom trenutku bili neophodna veština preživljavanja, ali sada kao odrasla osoba, to zaista oduzima mnogo dragocenog vremena. Izgradite sigurnost u sebi da budete jasni i direktni. Dozvoljeno vam je da imate želje i potrebe, dozvoljeno vam je da sami upravljate putem koji kujete i životom koji vodite.

Što više poznajete sopstvenu natalnu kartu, to ćete više moći da razumete i locirate gde će glavni tranziti i pomračenja ove godine pasti u vašem životu i primetiti šta se može aktivirati u vama. Svako od nas je poput ovih pojedinačnih antena kroz koje primamo i izražavamo tokove života. Što ste više upoznati sa sopstvenom energetskom šminkom – aka vaša natalna karta – to više možete da se igrate i koristite ove tranzite. I pre nego što počnemo, podsećamo vas, imate slobodnu volju i samoopredeljenje. Ovi tranziti, život, se ne dešavaju tebi. Vi ste izvršni direktor svog života i samoodgovornost je moć, piše russh.com.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike